Sezdány válkou přehled

Sezdány válkou https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376768/mid_sezdany-valkou-RP9-376768.jpg 4 162 162

Londýn, 1944. Na nádraží se potkají mladé zdravotní sestřičky, obě míří za stejným cílem: pomoci své zemi ve válce. Scarlet touží po šanci najít svého pohřešovaného snoubence Thomase a chce dokázat rodině i sama sobě, že je silnější, než si všichni myslí. Ellie má ošetřovatelství v krvi, ale pochází z mnohem skromnějších poměrů, na hony vzdálených od Scarletiny privilegované výchovy. I když se naoko tváří statečně, při myšlence na to, co je možná čeká ve Francii, cítí stejnou nervozitu jako Scarlet. V Normandii tyto dvě kamarádky brzy poznají Lucy, zkušenou sestru, kterou zdánlivě nedokáže nic otřást. Svou odvahou a schopnostmi ohromí obě začátečnice, ale sama si je moc dobře vědoma, jaká nebezpečí jejich povolání přináší… a i ona se bojí, jestli se vrátí domů živé. Surovost světa zmítaného válkou je dožene až na hranici vlastních sil. Scarlet, Ellie a Lucy se budou muset spolehnout jedna na druhou a sílu jejich vzájemného přátelství, aby přežily.... celý text

Romány Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Wives of War , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sezdány válkou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (65)

simca9342
07.07.2023 5 z 5

Přečtená před lety.
Válečno- romantický příběh vyprávěný z pohledu více postav. Na londýnském nádraží se potkají dvě mladé ženy , které spojuje jedno: pomáhají zraněným ve válečné době. Jsou zdravotnice Červeného kříže takže je posílají bojové na fronty,kde je naléhavě potřebují.
Scarlet doufá, že potká svého snoubence Thomase, o kterém už pěkně dlouho neslyšela.
Ellie je ze skromnější rodiny tím pádem je trochu svérázná a drzá. Má ale obavy, jak bude vypadat Francie kam je obě posílají. V Normandii, kde později obě potkají zkušenější sestru Lucy se všechny stanou svědkyně vylodění spojenců tedy Dne D. Jestli přežijí nejen nálety, emoční a vypjaté situace ale také náročný den, při kterém málem přijdou o život se dozvíte z téhle knihy . Doporučuji

Ayame420
27.02.2023 odpad!

(SPOILER) Takhle plytký děj zasazený v tak tragické historické události jsem opravdu ještě nečetla. Od začátku je kniha naprosto předvídatelná. Od toho, že Scarlet skončí s Jamesem, poté jsem očekávala, jakým způsobem Thomas umře, aby spolu ti dva mohli být. Popravdě jsem snad i doufala v nějaké konflikty mezi tchýní a Ellie. Vlastně konflikty u vícero postav. Ale ne. Všichni se milovali, všichni si rozuměli, pro Jamesovy a Thomasovy rodiče jejich snacha znamenala víc, než jejich syn. Naprosto povrchní a nepropracované provedení hlavních postav. Půlku knížky jsem tomu ještě dávala trochu naději, zbytek už jsem dočítala skutečně jen přejížděním očima po stránkách a jen proto, že když už jsem tohoto tragického braku přežila půlku, zbytek už taky nějak zvládnu. Možná i proto, abych se přesvědčila, že to dopadne přesně dle mého očekávání.
Ztráta času.


zaba335
07.09.2022 4 z 5

Pěkný romantický příběh z válečné doby. Nevšední, zajímavý, s dobrým dějem a postavami.
Kniha by byla téměř dokonalá kdyby se tam nevyskytovalo až příliš mnoho chyb a překlepů a nechybělo dostatek popisných pasáží, které by lépe vykreslily atmosféru a prostředí knihy.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (21.5. - 3.6.)

21.05.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sezdány válkou v seznamech

v Přečtených227x
ve Čtenářské výzvě35x
v Doporučených16x
v Knihotéce196x
v Chystám se číst153x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech5x