Shannarovy elfeíny přehled

Shannarovy elfeíny https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330819/bmid_shannarovy-elfeiny-5hO-330819.jpg 4 128 128

Shannarův meč série

< 2. díl >

Padesát let po pádu Temného mága se do Čtyřzemí vrací zlo. Démoni ve vedení Dagda Mora se derou ven ze svého temného žaláře a jejich jediným cílem je smrt posledního elfa. Nyní je jedinou nadějí celého Čtyřzemí mladičký Wil Ohmsford, který musí pod vedením druida Allanona odhalit svou skrytou moc a ochránit elfskou princeznu Amberle Elessedilovou ke Krvavému ohni. Allanon sám mezitím musí pomoci elfské armádě odrazit nápor démonských vojsk. Dokáže Wil ovládnout sílu, jež byla jeho dědečkovi tak vlastní? Podaří se Allanonovi přemoci zlého Dagda Mora? Z dílny Terry Brookse přichází další díl populární série Shannarův meč. Ponořte se znovu do kouzelného světa Čtyřzemí plného kouzel, nebezpečí a dobrodružství. Kniha sloužila jako podklad k seriálu Letopisy rodu Shannara na Prima COOL!... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Omega
Originální název:

The Elfstones Of Shannara , 1982


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Shannarovy elfeíny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

renefer
10.04.2022 3 z 5

No tak zase ne. První díl se tak moc podobal Tolkienovu Pánu prstenů, že jsem musela stále porovnávat a nevyšel z toho srovnání dobře. Druhý díl začal velmi slibně, ale pak se to nalezením elfky zadrhlo a do čtení jsem se musela nutit. Hlavní postava Will je prostě zoufalec a sáhodlouhé rozbory jeho duševních pochodů při použití elfeínů mě strašně vytáčely. Nevím, jestli bych dala další díl s Willem, ale spíš ne, a ačkoliv jsem si koupila pokračování série, moc se mi do něj nechce.

EvcaM
16.10.2021 4 z 5

Za mě ještě lepší než první díl.


TERRORDROME
29.06.2021 4 z 5

Druhým dielom urobil autor ohromný pokrok. Nie že by bolo to celé nejako originálne, stále je to tá klasická fantasy story o tom že na svet sa rúti pradávna hrozba na ktorú už všetci zabudli a druid Allanon musí zlanáriť vyvoleného ktorý dôjde tam a tam a nájde magický artefakt čo zachráni deň. Zmena k lepšiemu je vo vyprávaní, ktoré si zachováva béčkovú priamočiarosť s množstvom akcie, ale už to nie je iba poslušné hromadenie klišé a snaží sa v rámci svojich možností kľučkovať pomedzi. Nepriateľom sú hordy šialených démonov ktorí konečne unikli z tisícročného väzenia a v prvom rade to chcú dať zožrať nenávideným elfom. Cesta za artefaktom uprostred rajónu dvoch rozhádaných čarodejníc sa prelína s obranou elfského mesta a tu musím povedať že mám istý problém s tým, že démonické hordy sú až príliš nekonečné a zbesilé a akosi sa mi nechcelo veriť že prosté obnovenie hrádze ktorá držala besov mimo náš svet automaticky všetko vyrieši. No, je to Brooksov svet, takže platí čo povie on. Každopádne ja som si to tentoraz maximálne užíval, má to švih, mágiu, obludy a tak vôbec. Dokonca aj tá záležitosť s vyvoleným je vypointovaná spôsobom ktorý je naozaj prekvapivý a ešte dáva aj zmysel, to by jeden nečakal. Dobrá práca.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Shannarovy elfeíny v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených217x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených12x
v Knihotéce220x
v Chystám se číst82x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech2x