Sharpovi střelci přehled

Sharpovi střelci
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22241/bmid_sharpovi-strelci-hsy-22241.jpg 5 141 141

Sharpe série

< 6. díl >

Je leden roku 1809, francouzská armáda táhne vítězně Španělskem a Britové ustupují chaoticky na jih k moři. Poručík Richard Sharpe se ocitá osamocen v čele zbytku rozprášené roty pětadevadesátého pluku střelců. Sharpe se snaží vyvést střelce z drsných hor Galície do bezpečí britské vojenské základny v Lisabonu, musí však čelit nejen nebezpečí, které mu hrozí od Francouzů, ale také nedůvěře a později vyslovenému nepřátelství vlastních vojáků. Za této situace se setkává se španělským majorem Blasem Vivarem, šlechticem, který si předsevzal, že dopraví do Santiaga de Compostela truhlici se vzácnou korouhví svatého Jakuba, patrona Španělska. Město je v rukou Francouzů a Vivar přemluví Sharpa, aby mu pomohl Santiago dobýt, protože chce v místní katedrále rozvinout korouhev a učinit „zázrak" jako znamení pro celou zemi, že Španělsko je neporazitelné...... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Sharpe's Rifles , 1988


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sharpovi střelci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

Jochen77
17.07.2023 5 z 5

Zatím asi nejlepší Sharpík. Popis zimní přírody, nevraživost vojáků vůči Dickovi a celkem dost historických reminiscencí o Španělsku. Ozaj chutné!

špulo
03.07.2023 4 z 5

Fajná šarpovka so všetkým, čo k tomu patrí. Chýbala mi však jedna vec. Respektíve, zdala sa mi trochu vlažná. A to vývoj vzťahu Sharpa s ostatnými strelcami. Podľa názvu som očakával, že to bude minimálne druhý nosný motív a ani moc teda veru nie. V tomto u mňa boduje film ;))).


Hadati
22.10.2021 4 z 5

Tentokrát se podíváme se Sharpem na Pyrenejský poloostrov do Španělska, kdy se anglická a španělská armáda brání výbojům armády Napoleona Bonaparteho. Sharpe je tak po většinu času v defenzivě. Konečně se také dostává díky okolnostem způsobených boji do vedení jako velicí důstojník, kdy je však pro něj velmi těžké získat si důvěru a věrnost svých podřízených vojáků.

Dost mě ale už začíná unavovat, že Sharpe musí mít v každém díle této série nějakou ženskou, do které se zamiluje. Jeho milostné eskapády už začínají být nudné a ohrané.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sharpovi střelci v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených207x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených15x
v Knihotéce124x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit8x