Sharpovo Waterloo / povídka Sharpovo výkupné přehled

Sharpovo Waterloo / povídka Sharpovo výkupné
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273912/bmid_sharpovo-waterloo-a-povidka-sharpov-67I-273912.jpg 5 73 73

Sharpe série

< 20. díl >

Předposlední román ze série Sharpových dobrodružných příběhů v napoleonských válkách. Je rok 1815, Napoleon prchá z internace na ostrově Elba a opět se zmocňuje císařského trůnu. Sharpe v té době žije na svém statku v Normandii, ale klid venkova opouští a jako nově jmenovaný podplukovník jízdního regimentu se stává jedním ze štábních důstojníků knížete Viléma Oranžského. Schyluje se k bitvě u Waterloo a zdá se, že Sharpe zůstane stranou a bude tomuto grandióznímu válečnému bláznovství pouze přihlížet. Avšak ve chvíli, kdy boj vrcholí a vše nasvědčuje, že porážka protifrancouzské koalice je neodvratná, vstupuje Sharpe do boje aktivně a nejtěžší a nejkrvavější boj jeho vojenské kariéry se stává jeho nejskvělejším vítězstvím. Součástí vydání je povídka Sharpovo výkupné.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Sharpe's Waterloo / Sharpe's Ransom


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sharpovo Waterloo / povídka Sharpovo výkupné. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Luigi1
27.05.2020 5 z 5

Výborný Sharp,který opě obstál v bitvách.Napoleon prchá z Elby.

špulo
08.07.2019 5 z 5

Môj prvý knižný Sharp - filmy mám napozerané všetky a nech si myslí kto chce, čo chce, som fanúšik. Kniha je krvavá, brutálna a doslova ma vcucla do seba. Na konci ma dolámaného, špinavého a zničeného vypľula a dala mi možnosť rekonvalescencie v podobe poviedky. Tej síce chýba väčšia prepracovanosť, ale po tej tortúre pri Waterloo som bol za to celkom vďačný. Jedna vec je jasná. Túto sériu si prečítam celú a pekne od začiatku.


druzickaster
02.02.2018 5 z 5

Výborné, bitva u Waterloo je popsána neskutečně. Už to jen přečíst na jdeden zátah, taky to jinak ani nejde, byla dřina jako hrom a co ti chudáci na bojišti, déšť zima probděná noc a potom od rána do noci boj. Hrůza a děs, myslím, že ty masy lidí si nikdo nedovede ani představit. Zajímavé, že ač člověk ví jak to dopadne, je napnutý jako struna....jak to dopadne, pan Cornwell prostě umí. Povídka taky pěkná, za mě jedna z nejlepších knih série.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sharpovo Waterloo / povídka Sharpovo výkupné v seznamech

v Přečtených104x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených11x
v Knihotéce83x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x