Můj kamarád Shiloh přehled

Můj kamarád Shiloh
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31628/muj-kamarad-shiloh-31628.jpg 4 75 75

Shiloh série

1. díl >

Co byste dělali, kdyby vás očima prosil o pomoc zatoulaný pes? Přesně to se stalo jedenáctiletému Martymu Prestonovi, hlavnímu hrdinovi a vypravěči tohoto příběhu. Bígl, kterého chlapec potkal na nedělní toulce s loveckou puškou, ho překvapil svou plachostí. Určitě se s ním špatně zacházelo! Miloval zvířátka a hned by se ho ujal, jenže pes patřil známému pytlákovi ze sousedství a byla by to krádež... Přesto Marty udělá pro malého utečence, co může: dá mu jméno Shiloh, tajně mu postaví úkryt v lese, dělí se s ním o jídlo a chodí si s ním hrát. Jak to všechno skončí? Poutavý příběh americké spisovatelky zdobí prestižní cena - Zlatá medaile Johna Newberyho. Byl rovněž zfilmován a v roce 1996 v Chicagu na Mezinárodnímu festivalu filmů pro děti hodnocen jako Nejlepší film.... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Shiloh , 1991


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můj kamarád Shiloh. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

reader.007
11.02.2024 2 z 5

Včera zasvítilo slunko a tak jsem sedla na kolo a dala si odpolední "tour de knihbudka", jak činím pokaždé, když chci spojit příjemné s užitečným. A vrátila jsem se (mimo jiné) s tímhle, protože jedno z dítek momentálně ujíždí na zvířátkách, pročež jsem si řekla, že by se jí to mohlo líbit. Líbilo. Velmi. Dokonce to pasovala na "nejoblíbenější knihu", jelikož ji zhltla asi během dvou hodin a to mi zavrtalo hlavou natolik, že jsem v noci následovala jejího příkladu.

Můj osobní verdikt je tedy o dost střízlivější, zlatá Lassie, Pirát, Kazan a mnozí jiní; tady mě nesmírně iritovalo především to americké svatouškovství. I když mám k pravdě pozitivní vztah, jsou chvíle, kdy je můj přístup... ehm... benevolentnější.

Zuzka12627
17.08.2020 5 z 5

Tuto knížku jsem četla jako dítě a doteď má své místo v knihovně. Mám slabost pro knížky o psech. Je to nádherná knížka s mnoha emocemi a poutavým příběhem.


Jarmila97
21.03.2018 5 z 5

I když jsem první viděla film tak na knížku nemá kniha byla naprosto nádherná příběh o obětavosti a lásce ráda si ji jednou přečtu znova

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

1992 - ALSC Awards (Newbery Medal)


Kniha Můj kamarád Shiloh v seznamech

v Přečtených134x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených9x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

člověk a pes

Autorovy další knížky

1999  85%Můj kamarád Shiloh
2001  88%Shiloh je náš
2000  88%Čí je vlastně Shiloh