Sí, vole! přehled

Sí, vole! https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390637/bmid_si-vole-Bkg-390637.jpg 4 243 243

Mozaika deníků třech Vandráků, co cestujou po Střední Americe, točí o tom dokument a plní si sen. Potkávají lidi, divokou přírodu, dávný časy a sami sebe. Jsou špinavý, šťastný, protivný a občas je jim smutno, ale ze všeho nejvíc se smějou a dělají si ze všeho legraci. Ze sebe, z toho, jak padají, nerozumí španělsky, i z toho, že dostali šanci o tom všem teď napsat svoji velkou knihu. Často po cestě dávají otázky ostatním lidem a někdy dá cesta otázku jim. Jet podle navigace, nebo intuice? Drze, nebo bezpečně? Společně, nebo sami? Zakusuješ se víc ty do cesty, nebo cesta do tebe? A odpověď? – Prostě jedeme! Sí, vole! Tři úplně jiný palice, tři motorky, tři deníky a tři měsíce na cestě Střední Amerikou.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sí, vole!. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (78)

knihovniceS
13.02.2024 odpad!

kniha se mi nelíbila

rumund
28.11.2023 4 z 5

Náhodou se mi tato kniha dostala do ruky k zapůjčení. Vím, že něco takového existuje jako televizní dokument, ale nikdy jsem ani kousíček neviděl, ale byla to velká chyba. Určitě to je stejná nádhera jako tato kniha, jen tam toho není tolik, kolik tito tři borci zažili. Obdivuju takové lidi a hned bych si nějaký ten trip na motorce nebo autem dal. Je potřeba na to mít ty koule to provést. Zajímavá kniha o zajímavém kusu světa, psána třemi bezva týpky.


Ve.Ramone
12.09.2023 3 z 5

Rozhodně to není žádná odborná literatura nabušená historii a fakty o navštívených zemích. Je to subjektivní vyprávění tří motorkářů a z každého jde individuálně cítit, jací jsou, co je zajímá a jak věci vnímají. Budete přesně vědět, jaká byla cesta, jak se jim jelo, co se jim rozbilo na motorce, co měli k jídlu (kuře s rýží) a co pili (rum nebo pivo). Já jsem přesně tohle čekala, takže žádné mrzení v tomto směru se u mě nekonalo. Líbilo se mi tohle pojetí. Dozvídáte se o jejich pocitech, o tom, jak se lidé v různých zemích chovají, jak přistupují k turistům. Moc se mi líbil nápad, že každému, koho potkají, položí tři stejné otázky a budou sbírat jejich odpovědi. Je veliká škoda, že těchto rozhovorů je tam zoufale málo. Jakkoli to bylo ze začátku zajímavé, tak mě ale postupně přestávalo bavit číst dokola o tom, jak se mezi sebou hádají, jedou po prašné cestě nebo po kamenech do kopce a nedokážou se dohodnout, kam odbočí a kde budou spát. Osobně mě nejméně bavilo vyprávění Pavla Lišky. Jednak mi jeho humor z větší části vůbec nepřipadal vtipný, druhak mě nebavily jeho dlouhé úvahy, hloubavé myšlenky, kdy nejčastěji litoval sám sebe a stěžoval si, ani mě příliš nebavilo si číst o tom, kdy a jak kvalitně se vykakal.
Po vizuální stránce mě knížka ale bavila. Nevadilo mi písmo ani barvičky, naopak. Klidně bych přidala víc fotek, protože jich museli mít z cesty bambilion a nechápu, proč nevyužili potenciál téhle knížky, a nenasypali jich tam mnohem víc.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (19. - 25.11.)

19.11.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sí, vole! v seznamech

v Právě čtených22x
v Přečtených328x
ve Čtenářské výzvě155x
v Doporučených15x
v Knihotéce164x
v Chystám se číst129x
v Chci si koupit36x
v dalších seznamech4x