Síla odvahy přehled

Síla odvahy
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/150799/mid_sila-odvahy-iEa-150799.jpg 4 39 39

Píše se rok 1944 a na okupované francouzské území seskočí zvláštní odbojový oddíl. Tvoří ho pět žen, které mají za úkol zachránit britského geologa, který byl zajat v Normandii Němci a zabít německého plukovníka SS Heindricha. Jak si tato nesourodá pětice poradí s nebezpečným úkolem, který je všechny může stát život?

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

Les femmes de l´ombre , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Síla odvahy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Kakho-Oto
12.12.2023 3 z 5

Jenom takové průměrné čtení, stejně jako v případě Černé knihy, která je rovněž napsaná na základě filmu. V obojím případě se jedná o tématiku protinacistického odboje, ve Francii, případně v Nizozemsku. Ještě se musím po letech podívat na film Síla odvahy, abych zjistil, jestli je film lepší než kniha. Film mi totiž moc v paměti neutkvěl a připadl mně horší než řada jiných s podobnou tématikou. Děj románu Síla odvahy nekriticky adoruje francouzský protinacistický odboj a je místy silně přitažený za vlasy a přemrštěný. Němci jsou zde nejenom velmi krutí, ale také celkem hloupí.

Analady
16.04.2022 3 z 5

Ačkoliv to byl dojemný příběh a celkem dobře se i četl, něco mi na této knize nesedlo. Působilo to až příliš jako převypravění filmu. Chyběla tomu větší hloubka. Ale i když jsem si v průběhu čtení říkala, že jsem pravě kvůli té chybějící hloubce k jednotlivým postavám nezískala žádný velký vztah, tak jsem na konci zjistila, že mi všichni přirostli k srdci a loučení bylo smutné.


NatyDee
27.08.2020 5 z 5

Knížku už jsem měla delší dobu doma a pořád se nějak nemohla rozhodnout, kdy si ji přečtu, až díky čtenářské výzvě jsem se do ní začetla. Musím konstatovat, že to byl velmi silný příběh, plný emocí a odvahy lidí, kteří bojovali za správnou věc i za cenu nejvyšší. Člověku to nedá a začne dumat nad tím, zda by udělal to samé nebo se zachoval jinak. Rozhodně knížku doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Síla odvahy v seznamech

v Přečtených50x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených4x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst39x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech2x