Abys byl spasen, musíš hřešit přehled

Abys byl spasen, musíš hřešit
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378549/bmid_musite-hresit-abyste-byli-spaseni-bYT-378549.jpg 5 83 83

Skalpy série

< 8. díl >

OBČAS SE O OSUDU ČLOVĚKA ROZHODNE V JEDINÉM OKAMŽIKU Pro šerifa, který za frajerskou fasádou neukrývá nic než prázdnotu, to znamená, že se musí stát mužem, jakým celý život předstíral, že je. Pro zahořklého agenda FBI, který má na rukou krev, to znamená, že musí riskovat smrt v ohnivém pekle palby a spršce střel. Pro poctivého policistu, který narazil na vraždu a šílenství, to znamená, že se musí rozhodnout pouze podle svého instinktu - i když ví, že ho to může zabít. Pro mladého muže, který je sice zjizvený, ale stále nedotčený, to znamená, že zjistí, jestli si zvládne uchovat v srdci dobro - i když je to srdce zlomené. Pro tajemného vraha, který je napůl šamanem a napůl šílencem, to znamená, že se bude muset rozhodnout, jestli se přizná ke svému zločinu - a to přímo svému popravčímu. A pro tajného agenta, který už dávno neví, na čí straně vlastně je, to znamená, že si bude muset vybrat, jestli jistému člověku ušetří život... anebo mu ho vezme. Oceněný tvůrčí tým Jasona Aarona a R. M. Guéry, společně s hostujícími Jasonem LaTourem a Davidem Furnóem, uvádí SKALPY: ABYS BYL SPASEN, MUSÍŠ HŘEŠIT - další napínavou kapitolu noirové ságy z prostředí původních Američanů, která se tentokrát noří ještě hlouběji do tajemství ukrývajících se v temném srdci příběhu. Obsahuje SKALPY č. 43-49.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Scalped Vol. 8: You Gotta Sin to Get Saved , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Abys byl spasen, musíš hřešit. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Atlantis
13.10.2023 5 z 5

Z hloubi duše doufám, že se na dva poslední díly něco nestane. Že ta skvělá kvalita a hutná atmosféra vydrží. Že postavy budou pořád takhle morálně šedé. A že se zlepší kresba, pořád se mi ty ksichty pletou.

hroubek
12.03.2023 5 z 5

Původně jsem chtěl dát čtyři silné hvězdy, ale pak jsem si znovu přečetl posledních pár stránek, a dám plnou palbu, protože si to komiks za ten konec hodně moc zaslouží. V každém komentáři ke Skalpům píšu, že je Jason Aaron scénáristický genius, a zde mě to znovu a znovu dokazuje. Nevím jak to dělá, ale Aaron umí psát postavy takovým způsobem, že si z toho vždy sednu na zadek. Každá postava je napsaná, tak realisticky a opravdově, že mám pocit, že čtu o skutečných lidech. Hodně se mi líbí to, že nemohu o žádné postavě říci, že je "dobrá nebo zlá". Aaron ty postavy píše tak moc luxusně, že chápeme jejich hnací motor a myšlenky, a dává nám naprostý smysl proč dělají to, co dělají. Nejvíce je to vidět na práci s postavami, které jsou dost nejednoznačné - Ruda vrána a Ten, který chytá. Myslíme si, že je známe a víme, co udělají, a pak přijde okamžik pravdy, a my zůstaneme stát s otevřenou hubou a nevíme, co si máme myslete, a znovu si ty stránky a panely čteme, abychom zachytili tu genialitu, kterou nám Aaron servíruje. Samozřejmě to nedělá sám, pomáhají mu výborní výtvarníci, kteří přivádějí jeho slova a myšlenky k životu. Abych to nějak ukončil, tento díl má pár slabších momentů, ale jakmile se začne vyprávět hlavní příběh, tak to za to moc stojí. Abys byl spasen, musíš hřešit je parádní díl a konec se pomalu, ale jistě blíží, a já jsem hodně zvědavěj, co si pro nás Aaron a spol. přichystali.


Delphín
22.08.2022 5 z 5

Těžko se nadále hledají slova k této sérii. Ani díl číslo osm nezklamal a měl co nabídnout.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Abys byl spasen, musíš hřešit v seznamech

v Přečtených101x
v Doporučených7x
v Knihotéce52x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech5x