Trón zo skla přehled

Trón zo skla https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243781/bmid_tron-zo-skla-LU1-243781.jpeg 4 4578 4578

V krajine bez akejkoľvek mágie, kde vládne krutý kráľ, je na kráľovský dvor povolaná najnebezpečnejšia nájomná vrahyňa. Prichádza, aby získala späť svoju slobodu, nie aby zabila kráľa. Ak v turnaji porazí dvadsať tri nájomných vrahov, zlodejov a žoldnierov, prepustia ju z väzenia v soľných baniach a po štvorročnej službe ako kráľova šampiónka, získa späť svoju slobodu. Jej meno je Celaena Sardothien. Korunný princ si ju na túto úlohu najal a je jej jediným spojencom. Kapitán kráľovskej gardy zas pravým ochrancom. V komnatách a chodbách Zámku zo skla sa však schováva niečo oveľa nebezpečnejšie... A keď začne jej protivníkov niekto po jednom likvidovať, Calaenin zápas o slobodu sa mení na boj o holé prežitie. Tajomný nepriateľ sa totiž neuspokojí, kým nebude ležať celý svet v troskách.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Throne of Glass , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trón zo skla. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (894)

Holubka
včera 4 z 5

(SPOILER) Tak tahle Celaena mě bavila víc než ta v povídkách. Jsem ráda že v dolech nenechala svoji drzost. Určitě zde působila vyspěleji a ne jako rozmazlený fracek. Mám jen hrůzu z toho co si pro ni král připravil.
Kdo mě dále zaujal byl Chaol. Hrozně mě bavil jeho vývoj vztahu k Celaeně. Jeho uvědomění že kapitán stráží věří vražedkyni mě pobavilo. Za to Dorian mi přišel jako by byl pouze fascinován novou hračkou, ale na konci bylo vidět, že by chtěl dokázat víc. Tak jsem na něj zvědavá dál v příběhu.
Jsem ráda že jsem si Krvavé ostří přečetla před prvním dílem. Celaena se tady o pár věcech zmiňuje a je fajn vědět co přesně myslí a co se odehrálo.

marek4156
21.05.2024 1 z 5

"Ve vězení kde jsem těžila sůl mě bičovali a pak mi do ran sypali samou sůl co jsem těžila"
Tato věta mě zabila, ne opravdu, zlikvidovala a donutila se mě smát, četl jsem spoustu špatného fantasy, které jsem si ovšem užil mnohem více než tuto knihu, ovšem opravdu jsem nemohl přestat jak moc mě zajímalo jak moc jsem odhadnul děj.

Na začátek, samozřejmě hlavní postava je dokonalá od začátku, chladná vražedkyně co rok strávila rok v ultralágru se chová jako dvanáctileté děcko většinu času (pokud nechce s někým vymalovat zeď nebo s ním kopulovat), zkouší si šatičky, většinu knížky zvrací, ukazuje možnému partnerovi jazyk při jídle (opravdu znechucen), miluje knihy a nesnáší otroctví (ano Sáro, už jsi nám to řekla dvanáctkrát, já vím že nesnáší otroctví). Vsadím se, že v další knížce se dozvíme že je nějaká vílí šlechtična co má zachránit svět (počkat, to už vlastně víme).

Celá zápletka se prohání okolo toho, že král pro sebe hledá ultrazabijáka a samozřejmě princ (podléhající masivnímu hučení v klacku) vytáhne naši vražedkyni, aby vyhrála v soutěžích s ostatními (pro děj nejsou důležití, jsou tam jen dva co byli nějak více charakterizováni, jeden co byl s ní a druhý proti ní)
Neexistuje napětí (soutěže jsou triviální, lukostřelba je strašně ohraná), protože všichni víme že finální souboj nakonec bude mezi ní a tím nejvíc obvious záporákem (byl jsem překvapen když jsem zjistil že jím skutečně byl a nebyly to jen chabé pokusy jak ho očernit)
Vedlejší postavy jdou znovu rozdělit jenom na "Miluji hlavní hrdinku a jsem proto hodný/á" a "Nemám rád hlavní hrdinku a jsem proto zlý/á".


Ančaa3
09.05.2024 4 z 5

(SPOILER) Huh...Asi před půlrokem jsem četla od Sarah J. Mass sérii Dvora trnů a růží. Ačkoli jsou to vcelku oblíbené knihy tak me Feyre neskutečně vadila a celkově postavy mi moc nesedly. Řekla jsem si že dám autorce šanci a tak jsem si přečetla první díl Skleněného trůnu a nelituji toho (zatím). Postavy jsou mj sympatičtější ale přesto si nemůžu pomoct. Celaena je Feyre vlastně strašně podobná. A stejně jako Tamlina mi je Doriana tak trochu líto. Ale i tak se ráda pustím so dalšího dílu :)

všechny komentáře

Související novinky (6)

Palmknihy: Až 70% slevy a soutěž

17.10.2022


Knižní novinky (40. týden)

29.09.2019


Knižní novinky (39. týden)

22.09.2019

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (4)

Není oddaná nikomu, jen sama sobě, a pokud ti bude moct probodnout srdce, nezaváhá. (O Celaeně)


Sraz je k zemi zbraní Eyllwe. Ať dřevo lesů Eyllwe zvítězí nad ocelí Adarlanu. Ať se královým bojovníkem stane člověk, který chápe utrpení nevinných. (Nehemia)


Pokojne prežijem aj sama, aspoň kým budem mať čo čítať.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Trón zo skla v seznamech

v Právě čtených100x
v Přečtených6 484x
ve Čtenářské výzvě690x
v Doporučených806x
v Knihotéce1 498x
v Chystám se číst1 516x
v Chci si koupit479x
v dalších seznamech47x