Jediný skutečný král přehled

Jediný skutečný král
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452116/bmid_jediny-skutecny-kral-Hag-452116.jpg 5 92 92

Škola dobra a zla série

< 6. díl

Šestá návštěva Školy dobra a zla je tu! Závěr nové trilogie z pohádkového světa. Pohádka Sofie a Agáty se blíží k dramatickému závěru v šestém a posledním díle této série. Kdo usedne na kamelotský trůn a bude vládnout Nekonečnému lesu? Kdo se stane jediným skutečným králem? Připravte se na konec všech konců, kde zazáří všechny hvězdy předchozích dílů! Prožijí si Sofie i Agáta svoje navěky?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

One True King , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jediný skutečný král. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Matri
18.01.2024 5 z 5

"Ke konci koncu."

Úvod tejto série bol pre mňa skúškou.. čítať ďalej, alebo to zabaliť po druhej časti.. Hovorím si - nie som na to už predsa len trochu stará? Ale teraz, keď som dočítala posledný šiesty diel, môžem povedať - nie, nie som na to stará! ;-)

Každá z hlavných postáv mala svoje, nie veľmi hviezdne chvíle, či to bola Sofia a jej sebeckosť, Thedros a jeho neschopnosť, alebo Agáta a jej všeznalosť (len ja to spravím najlepšie). Ale nakoniec všetci dospeli a koniec bol naozaj rozprávkový. Dokonca pre mňa vyšla víťazne postava Sofie, a to najmä vďaka posledným dvom častiam.
Záverečný diel autor poňal v zmysle plnenia troch úloh, ktoré nás mali konečne priviesť ku kráľovi Kamelotu. Putovanie to bolo veľmi akčné, plné záhad a tentokrát aj ozajstných prekvapení. Príbeh sa nezaobišiel aj bez mnohých strát :(
Opäť musím vyzdvihnúť, ako to mal autor od samého začiatku dobrodružstva na Kamelote úžasne premyslené. Zdanlivo nepodstatné veci do seba nakoniec krásne zapadli.
Celú sériu vrelo odporúčam, čítala sa úžasne.
Krásna netradičná rozprávka, ktorá má spočiatku síce dosť rozčuľovala, ale treba len vydržať. S každým dielom som bola spokojnejšia a spokojnejšia, až som sa dočkala toho ich vytúženého "Naveky".

"Ona, která snila o obyčejném živote, aby nakonec prožila ten nejneobyčejnejší."

kamibe
24.10.2023 5 z 5

Pobavila jsem se. Přestože mě v tomto dílu iritovaly chyby, dokonce hrubky, stejně jsem ocenila autorovu invenci a neustálý zdroj napětí a překvapivých zápletek. Bylo tu pro mne i několik vtipných scének, u kterých jsem se smála nahlas. Našla jsem tu také pár velmi moudrých vět, což při čtení vždy ráda ocením. Nejlépe na mě působil právě tento díl a pak také prequel - byla jsem spokojená, že jsem si ho přečetla jako druhou knihu v řadě.
Film jsem neviděla a upřímně sděluji, že nevím, nevím, že by mohl být lepší než mé vlastní představy při čtení.
V některém komentáři jsem četla, že hezčí knihy jsou od Chrise Colfera, tak se na ně taky podívám - jen pro srovnání.


Lokina
09.07.2022 5 z 5

Sice už nejsem věková kategorie, ale jsem ráda, že jsem měla možnost si tuto sérii přečíst. Na poslední díl jsem se těšila, ale měla jsem i menší obavy. Kniha je na svou délku velmi čtivá, napínavá, propletená překvapivými momenty, které nutí knihu dočíst. Zvláště konec, který se povedl a já jenom nevěřícně zírala, jak to autor šalamounsky vymyslel.
Čarodějnice jsou moje nejoblíbenější postavy. Jsou zábavné, ironické, zlé svým okouzlujícím způsobem.
I když jsem Sofii moc nemusela, někdy mi jí bylo někdy líto, proto jsem ráda za její konec.
Škola dobra a zla je oddychová a milá záležitost, pokud váháte, určitě nečekejte a přečtěte si ji :-)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (44. týden)

25.10.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jediný skutečný král v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených116x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených16x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst72x
v Chci si koupit60x
v dalších seznamech3x