Skvělá samota – Putování Pacifickou hřebenovkou přehled

Skvělá samota – Putování Pacifickou hřebenovkou
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469373/bmid_skvela-samota-putovani-pacifickou-h-KlW-469373.jpg 5 93 93

„Tahle drsná otevřená krajina byla divočinou, o které jsem snil. Země svobody, kde neplatí žádná pravidla a kde celé dny nikoho nepotkáte.“ Připravte se na okouzlující nádheru Pacifické hřebenovky. Toto putování americkým západem vedoucí z Mohavské pouště přes k nebi se tyčící vrcholky pohoří Sierra Nevada až do Kanady není pro slabé povahy. Ovšem ti, co vytrvají, budou odměněni křišťálově čistými horskými jezery, nocemi pod hvězdami a spontánními přátelstvími vznikajícími u ohně. Tim Voors – vášnivý hiker na dlouhé vzdálenosti, který sám po dobu šesti měsíců putoval Pacifickou hřebenovkou – vám podrobně vylíčí vše, co potřebujete vědět. Od hikerské etikety přes plány na doplnění zásob až po to, jak projít územím medvědů. Skvělá samota je bohatě ilustrovanou knihou s dechberoucími fotografiemi, díky které vám před očima ožije každý krok z této 4 265 kilometrů dlouhé trasy. Putování Pacifickou hřebenovkou je stejnou měrou o fyzické i psychické výdrži, jakož i o tom, jak překonat samotu a strach. Skvělá samota vám vylíčí, jak dokáže síla divočiny povzbudit lidskou duši. Voorsův nakažlivý entuziasmus vás vybízí, abyste i vy popadli krosnu a vydali se za dobrodružstvím vedoucím ke znovuobjevení sama sebe. Svět čeká.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Práh
Originální název:

The Great Alone: Walking the Pacific Crest Trail , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skvělá samota – Putování Pacifickou hřebenovkou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

marvarid
26.04.2024 5 z 5

Moje třetí kniha o Pacifické hřebenovce. A řekla bych nejlepší (tedy pro moji osobu). Motivace Tima Voorse a jeho pocity z cesty mi připadají nejsrozumitelnější. Fotografie jsou perfektní. Jen se trochu obávám, že pokračující devastace mé tělesné schránky mi podobné zážitky (tedy v tomto rozsahu a intenzitě) už neumožní. Tak tedy díky alespoň za tento cestopis.

Pablo70
19.11.2023 5 z 5

Dobře zvažte, s kým tuhle hřebenovku „podniknete“. Jestli jste duševně labilní, volte Cheryl (kniha Divočina), ale vězte, že tento Holanďan je skvěle integrovaný, sám se sebou i s rodinou. Jeho hřebenovku si vychutnáte ne jako léčení trablů, co si počít se svým životem, ale jak ho vylepšit. I když je výsledek podobný, není to totéž. Jeho úvahy z cest jsou rozhodně obohacující. Cesta je bohatě dokumentovaná obrázky a fotografiemi a dá vám představu, co všechno může taková cesta obnášet.
My navštívili Pacific Rim na Vancouver Island, kde půjčují hole s rolničkami proti medvědům. A náš průvodce měl u pasu obrovský kynžál. Jestli by to pomohlo, nevím. Naštěstí jsme žádného méďu nepotkali. Ale byla tam cedulka, že tam byl medvěd včera spatřen – holky měly nahnáno, ale šli jsme.
Knihu doporučuji.


KarolinaFifth
14.07.2023 5 z 5

Pacifická hřebenovka je snad větší klišé, než pouť do Santiaga. Nicméně tahle kniha je velmi syrová i poetická zároveň. Díky tomu mixu, kdy je vše "tak akorát", se kniha dá číst. Je vydařená.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (21. týden)

23.05.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Skvělá samota – Putování Pacifickou hřebenovkou v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených110x
ve Čtenářské výzvě24x
v Doporučených10x
v Knihotéce31x
v Chystám se číst89x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

pochody Pacifická hřebenovka pěší turistika vysokohorská turistika

Autorovy knížky

Tim Voors
nizozemská, 1972
2021  93%Skvělá samota – Putování Pacifickou hřebenovkou