Smrt favorita přehled

Smrt favorita
https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61881/bmid_smrt-favorita.png 4 419 419

V úplně prvním detektivním příběhu D. Francise z roku 1962 pátrá amatérský jezdec Alan York po pachatelích, kteří zavraždili jeho nejbližšího přítele, nejlepšího dostihového jezdce sezony. V závěru dostihu na závodišti v Maidenheadu se amatérský jezdec Alan York stane svědkem smrtelného pádu svého nejlepšího přítele majora Billa Davidsona, vynikajícího dostihového jezdce. Policie tragický pád uzavře jako nešťastnou náhodu, Alan však nepochybuje o tom, že šlo o vraždu. Surovost a podlost činu v něm navíc vzbudí hluboký, strašlivý hněv, proto se rozhodne najít pachatele stůj co stůj. Brzy zjistí, že se nemýlil a že se v dostihovém světě skutečně odehrává cosi nekalého. Na seznamu podezřelých se náhle objeví řada Alanových přátel, kolegů a známých. Mezi nimi je bohužel i půvabná Kate, jejíhož koně Alan jezdí a do níž se zamiloval. Alan přesto ve svém úsilí nepolevuje, dokonce ani tehdy, když nebezpečný násilnický gang začne nemilosrdně usilovat o jeho život. 27-043-74... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Olympia

The Dead Cert, 1962

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt favorita. Přihlašte se a napište ho.

85098211
07.10.2024 5 z 5

Jak už jsem psala u některé z předchozích autorových knih, jsou všechny tak trochu na jedno brdo ;-). Což je logické vzhledem k tomu, že se vždy odehrávají v prostředí koňských dostihů. Ale na druhou stranu také tato kniha má něco do sebe ;-). Hned na začátku zde dojde k nehodě favorita závodu a jeho žokeje, která má tragické následky. Jeho přítel Alan York okamžitě pojme podezření, že šlo o cílený útok. A také najde něco, co by mělo posloužit jako důkaz. Když se ovšem na místo činu vrátí, ona věc už tam není a smrt je tedy uzavřena jako nešťastná náhoda. Alan to tak ale nechce nechat, a proto se vydává pátrat po tom, jak to bylo ve skutečnosti...
I když by se mohlo zdát, že se bude jednat o jednoduchý případ, nebude tomu tak. O tom se už ale přesvědčte sami, kniha je čtivá a poutavě napsaná, proto si pět hvězdiček plným právem zaslouží. A já budu časem zase vyhlížet autorovu další ;-).

Jíťa307
14.09.2024

I když jsem několikrát tuto knihu četla, přesto jsem si ji velmi ráda poslechla i jako audio. Jedná se o příjemnou detektivku. Přestože je to prvotina, hodnotím velmi kladně. Francis dokazuje svoji lásku k dostihovému sportu. Příběh je velice napínavý a nechce pustit.

TinkaH
23.08.2024 5 z 5

I moje druhé setkání v podobě audioknihy přineslo nadšení.

Originální příběh, napínavý, drsnější, než předchozí Nervy. Pan Rašilov se mi líbil o něco méně, než pan Nedbal, ale s malým rozdílem. Opět jsem se nerada na konci s knihou loučila. Jdu hned na třetí. Doufám, že v katalogu přibydou rychle nové.

Kniha Smrt favorita v seznamech