Sněhová sestřička přehled

Sněhová sestřička
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414703/bmid_snehova-sestricka-2hE-414703.jpeg 5 203 203

Laskavý a dojemný vánoční příběh plný tajemství, ke kterému se budete rok co rok vracet. Pusťte kouzlo Vánoc do svých srdcí! Ozdobený stromeček, zapálené svíčky, vůně mandarinek a perníčků. Štědrý den býval pro Juliána tím nejkrásnějším v roce. Jenže letos je všechno jinak. Žádné přípravy se nekonají, doma je ticho a šedo, jako by Vánoce vůbec neměly nastat. Celá rodina totiž truchlí nad ztrátou Juliánovy starší sestry Juni. Naštěstí Julián potká Hedviku, dívku s nejširším úsměvem na světě. To ona mu připomene, jak krásné můžou svátky být, a vrátí mu naději, že by Vánoce přece jen mohly přijít i k nim domů. Nezapomenutelný příběh plný působivých ilustrací ocení milovníci Vánoc všech věkových kategorií. V Norsku se záhy po vydání stal bestsellerem a práva na jeho vydání byla prodána do dvaadvaceti zemí.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Host
Originální název:

Snøsøsteren , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sněhová sestřička. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (65)

marketa3815
03.02.2024 5 z 5

Dcera si přečetla znovu po roce, tentokrát ve svých 9 letech, a je mnohem shovívavější než loni, ze 3 hvězdiček je najednou 5, začaly se jí líbit ilustrace i příběh a přečetla ho opravdu svižně. Nicméně příběh ji stále nedojímá.

Mojepočteníčko
24.01.2024 5 z 5

Někdy je toho reálnýho v životě až moc. Prohýbáme se pod tíhou každodennosti, nezastavujeme. Držíme v rukách horký hrnky kafe, chvíli se díváme z oken, přemýšlíme a v zápětí je odkládáme, protože....cokoliv.

Dnes jsem se souhrou okolností ocitla ve velmi (VELMI) časných ranních hodinách v pokoji svého syna. I s tím hrnkem :) Otevřela jsem Sněhovou sestřičku a začala číst...zastavila jsem.

Tohle bylo tak krasný! Ale tak hrozně moc, že jsem se z toho ještě nedokázala vzpamatovat :)

Byl to hřejivý a dojemný příběh, který voněl po horké čokoládě a zároveň jemně mrazil, jako vločky sněhu, co se vám zvolna snáší na tvář. Vyprávěl o dětském přátelství, o síle vzpomínek a rodinném poutu, o vánočních zázracích i o tom, že někdy prostě stačí jenom věřit.

Všechny dojmy jsou navíc umocněny překrásným grafickým zpracováním. Ty ilustrace jsou nepopsatelné :)!

Je to příběh, ke kterému se příští zimu určitě vrátím. A vy na tom rozhodně budete stejně, pokud se rozhodnete, že si ho přečtete. Což rozhodně udělejte :)

Doporučuji!


grizlinka
01.01.2024 5 z 5

Nádherné ilustrace a velice poutavý a trochu jiný vánoční příběh. Napred jsem si říkala jestli je to úplně vhodné pro děti ale na druhou stranu zase vhodna forma jak jim vysvětlit něco o smrti.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (45. týden)

03.11.2019


Knižní novinky (44. týden)

27.10.2019


Citáty z knihy (1)

Život má smysl právě proto, že svět je plný nevysvětlitelných, neskutečných věcí, kterým nerozumíme.


Kniha Sněhová sestřička v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených251x
ve Čtenářské výzvě45x
v Doporučených29x
v Knihotéce71x
v Chystám se číst160x
v Chci si koupit105x
v dalších seznamech15x