Společnost lhářů: Román o moru přehled

Společnost lhářů: Román o moru
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528797/bmid_spolecnost-lharu-6586727c4af09.jpg 4 7 7

Karen Maitland v tomto mimořádném románu přináší čtenářům okouzlující adaptaci Chaucerových Canterburských povídek. Geniálním způsobem se v něm mísí dějiny s tajemstvími a záhadami a silným lidským dramatem. Píše se rok 1348. Celou Anglii zachvátil mor. Ve světě, jemuž vládnou víra a strach, se devět zoufalých lidí, které svedla dohromady náhoda, pokouší uprchnout před smrtí. Ta je jim však nevyhnutelně v patách. Každý z členů této nesourodé společnosti má svůj příběh. Kamelot, potulný prodavač relikvií, který se stane vůdcem skupiny, Cygnus, jednoruký vypravěč, podivná mlčenlivá dívenka Narigorm nebo malíř a jeho těhotná žena všichni mají nějaké tajemství. Každý něco skrývá. Ovšem jeden z nich si nese skutečně temné tajemství, které tyto lháře povede ke zcela nečekanému osudu.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Kontrast
Originální název:

Company of Liars: A Novel of the Plague , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Společnost lhářů: Román o moru. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

pazdy15
05.06.2024 4 z 5

Rozjezd trošku delší ale stálo to za to... Ten konec je teda zajímavý :D

zuzana2599
03.06.2024 5 z 5

Společnost lhářů je román, ke kterému jsem přistupovala s respektem, prostě jsem tušila, že se jedná o nevšední, mimořádné a náročné čtení ! Miluji historické romány a tento byl pro mne výzvou. Četla jsem ho poměrně dlouho, opravdu to není žádná jednohubka, nejenom počtem stran, ale i typem malého písma či hutností děje. Přiznávám však, že se jedná o krásný čtenářský zážitek !
Společnost lhářů je román o moru, ale opak je pravdou. Děj se odehrává v roce 1348, tedy v době, kdy v Anglii řádila černá smrt, no autorka vypráví příběh malého společenství lidí, kteří před morem sice prchají, ale trápí je i jiné problémy ! Děj se prosycen atmosférou 14. století, kdy mezi lidmi vládly pověry a kletby, a život ovlivňovalo nadpřirozeno. Některé pasáže románu mě zasáhly více, jiné se mi líbily méně, ale celkově hodnotím toto dílo plným počtem * ! Jedná se skutečně o lahůdku pro čtenáře historických románů !


Jaruš7
01.06.2024 5 z 5

Skvěle zpracované téma.
Skupina náhodných pocestných pestrých osudů se stane společenstvím na cestě před morovou nákazou.
Dostat se do města před nařízením o epidemii je ošidné, když pak je na příchozí a židy pohlíženo jako na zdroj zla. Dostat se pak ven bez pomstychtivosti je malý zázrak. Cesta a osudy poutníků jsou navýsost velmi dramatické.

Citace: "Bylo tomu těžké uvěřit, ale staré zákony a starý svět se nám zhroutily před očima. Vlády se ujal nový král, jmenoval se Mor. A ten taky vyhlásil nový zákon. Uděláš cokoli, jen abys přežil."

Velmi zdařilé, super, nadějná autorka v mých Nej.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Hra na kočku a na myš, Druhá smrt a další knižní novinky (14. týden)

31.03.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Společnost lhářů: Román o moru v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených8x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce36x
v Chystám se číst64x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech2x

Autorovy knížky

Karen Maitland
britská, 1956
2024  89%Společnost lhářů: Román o moru