Srdce v kleci - Román o něžném rváči Janu Nerudovi přehled

Srdce v kleci - Román o něžném rváči Janu Nerudovi
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368835/mid_srdce-v-kleci-roman-o-neznem-rvaci--CrE-368835.jpg 4 49 49

Zahoďte veškeré školní představy o rozšafném pánovi s plnovousem a hůlkou, jenž laskavě popisuje komické figurky malostranských obyvatel! V tomto příběhu poznáte skutečného Jana Nerudu, mladého rebela, vzpurného darebáka a výtržníka, znalce pivnic a vináren, cynického ironika, vášnivého tanečníka, svůdce žen a prokletého básníka, jenž dlouho a bolestně hledal své místo v životě, jenž prožíval osudové a nešťastně končící lásky, často se pohyboval po tenké hraně mezi životem a smrtí, aby konečně našel svou cestu, která nejen obrazně, ale naprosto reálně mířila ke hvězdám.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Srdce v kleci - Román o něžném rváči Janu Nerudovi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

astroweb
04.05.2024 5 z 5

Jak píše Markiibuks - nemám slov. Prostě nádhera, hluboké a poutavé čtení, které mě zasáhlo a prostoupilo, pravdu má stoprocentně autor, že Neruda má co říct i k 21. století a já dodávám - naší současnosti.

Markiibuks
02.08.2023 5 z 5

Teda, já nemám slov. Tahle kniha, to bylo něco tak neskutečně krásného. Jsem ráda za tuhle cestu do minulosti, kdy jsem mohla spolu s Janem Nerudou navštívit řadu předních osobností té doby, stát u zrodu Národního divadla, almanachu Máj a prožít Nerudovy strasti i štěstí. Proč se takto Národní obrození nevykladá ve školách. Škoda jen, že neexistují skutečné cesty do dob dávno minulých, tolik bych si přalá potkat Jana Nerudu po boku s Vítězslavem Hálkem v Praze na zámeckých schodech a dát si s nimi skleničku mělnického U Ježíška ....


bábuška
16.09.2022 5 z 5

Hvězdiček bych dala víc, kdyby to bylo možné. Příběh krásný o rozervané duši mladého Jana Nerudy, ale přesto dal nám hodně. Prošli jsme jeho osudem zároveň s osudy českého národa v určitém období, setkali se s jeho přáteli nám známými, jinošskou nerozhodnost v lásce k Aničce Holinové a zarputilost ve vztahu ke Karolině Světlé. Jeho srdce bylo částečně nestálé, ale největší jeho láskou byla jeho maminka. Osudy národa jsme prožívali s ním, až do jeho stáří, přátelé odcházeli tak, jak jim svíčka dohořela a tak se loučíme i s knihou, která nám byla podána výborným vyprávěčem, autorem panem Otomarem Dvořákem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Srdce v kleci - Román o něžném rváči Janu Nerudovi v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených6x
v Knihotéce56x
v Chystám se číst50x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech2x