Star Wars: Nová naděje přehled

Star Wars: Nová naděje
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/276185/mid_star-wars-nova-nadeje-Kz4-276185.jpg 4 136 136

V jiné galaxii, v jiné době. Stará Republika byla legendou, vzdálenou v čase i v prostoru. Za moudré vlády senátu a pod ochranou rytířů Jedi, Republika vzkvétala a rostla. Ale pak se vlády v galaxii zmocnili nelítostní zloduši. Rytíři Jedi byli vyhlazeni a Impérium krutě potlačuje jakoukoliv touhu po svobodě. Jedinou šancí povstalců jsou ukradené plány k Hvězdě smrti, nejmocnější zbrani Impéria. Mladý Luke Skywalker se na své farmě nudí k smrti a sní o dobrodružstvích ve vzdálených galaxiích. Osudová zpráva od princezny Lei, která se k němu náhodou dostane, mu život změní od základu. Jak ale může statečný Luke zachránit princeznu, najít plány a pomoci povstalcům svrhnout proradné Impérium?... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CPress
Originální název:

Star Wars: From The Adventures Of Luke Skywalker , 1976


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Star Wars: Nová naděje. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

MM_Master
28.05.2024 3 z 5

Sila nech je s vami, priatelia. Ja som ju veru hodne potreboval, aby som to zvládol dočítať až do konca.

JustABookReader
24.05.2024 4 z 5

Tato kniha je bez pochyb dobrá a i když se musím přiznat, že jsem měl od knihy malá očekávání, tak jsem byl mile překvapen tím, že je kniha zábavná a že to není vlastně úplně to stejné jako filmová adaptace.
Určitě musím uznat, že to bylo knize velmi podobné, ale musím ocenit více vysvětlené přátele Luka a jeho osobní život, či nějaké dialogy.
Nemohu tomu uvěřit, ale srozumitelností a možné i příběhem si myslím, že je kniha o trochu lepší a že jsem z toho měl lepší pocit než z filmu.

Musím ale říct, že překlad textu je velmi nepovedený a někdy byla v knize slova na víc a nebo se slovo změnilo např. ať , až nebo některá slova byla přímo rozdělená na dvě slova a kniha se velmi špatně četla.

Nedokážu přesně zhodnotit jak se mi kniha četla a jaký jsem měl z toho pocit, ale snažil jsem se vám dát můj co nejpřesnější názor.

Dle mého kniha stojí za četbu a doporučuji všem, ale dávám pouhé 4 hvězdy kvůli horší čitelnosti a sazby textu.


RMarkéta
21.09.2023 5 z 5

Dámy a pánové, připoutejte se, prosím, nekuřte, nejezte a nepijte, neboť právě vyplouváme vstříc hlubokému vesmíru, kde nás čeká velké dobroddružství, o kterém se nám ani nesnilo a kde nás bude síla provázet. Kniha se četla úplně sama, protože se mi při každé větě vybavovaly scény s filmu, což bylo fajn. Od dětství tenhle příběh o Luku Skywalkerovi, chlapci toužícím po dobrodružství a který se stal hrdinou galaxie, miluju. Darth Vader působí ve filmu mnohem hrůzostrašněji. Všechno začalo právě zde.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Star Wars: Nová naděje v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených194x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených12x
v Knihotéce155x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

Star Wars zfilmováno novelizace

Autoři knihy

Alan Dean Foster
americká, 1946
George Lucas
americká, 1944