Vize budoucnosti přehled

Vize budoucnosti
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24211/mid_vize-budoucnosti-3QW-24211.jpg 4 105 105

Star Wars - Ruka Thrawnova série

< 2. díl >

Impérium začíná uskutečňovat svůj geniální plán. Nová republika stojí na pokraji občanské války a zvěsti o tom, že legendární admirál Thrawn vstal z mrtvých, dodávají imperiálním silám novou naději. Lukovi Skywalkerovi, Hanu Solovi, princezně Leie a jejich spojencům nezbývá než proniknout do tajné pevnosti plné imperiálních fanatiků, dát si dostaveníčko s vysokým důstojníkem Impéria, který chce údajně uzavřít mír, a pátrat přímo na nepřátelském území po totožnosti těch, kdo se podíleli na genocidě mírumilovného národa. Avšak ze všeho nejdůležitější je pravda o Thrawnovi. V jeho rukou – živých či mrtvých – spočívá osud celé Nové republiky. Timothy Zahn, nositel ceny Hugo, přivádí svou velkolepou dvoudílnou sérii Ruka Thrawnova k překvapivému závěru. Nová republika objevuje děsivou skutečnost, která otřásá jejími základy a hrozí vzkřísit Impérium.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Vision of the Future , 1998


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vize budoucnosti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

ArkAngel
13.12.2023 3 z 5

Kvalitativně zas o kousíček lepší než minulý díl, ale popularitu Zahnových knih jaksi nechápu. Příběh pokračuje tam, kde minulý skončil a Nová Republika se snaží přijít na to, jak je to s Thrawnovým návratem. Nakonec tu ale kromě zdařilého dvojníka/herce, máme také Thrawnovo vědomí uložené do cizího klona a nakonec i klona jeho vlastního. Luke a Mara se navíc konečně dají dohromady a galaxie je opět taková, jako dříve.

FiFoj
18.10.2023 5 z 5

Čtu Zahnovy knihy ze světa SW chronologicky, jak je psal, a tato byla zatím suverénně nejlepší. Tempo, styl a struktura jsou na podobné úrovni jako předchozí počiny, ale poutavost, napětí i emoce jsou o kus dál.


Hor89
17.12.2022 5 z 5

Dokončení románu Přízrak minulosti - děj začíná přesně tam kde první díl skončil. Román je čtivý, postavy dobře napsané, jediné drobné mínusy jsou mnichové Aing-Tii, kteří se mi úplně do Star Wars nehodí, a závěr knihy který mohl být trochu temnější. Společně s prvním dílem patří kniha mezi mé nejoblíbenější Star Wars romány. Celkové hodnocení - čtyři a půl hvězdy.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (35. týden)

29.08.2021


Citáty z knihy (1)

Úžasné, o čem jsme někdy schopni sami sebe přesvědčit, že je to nejdůležitější v životě. (Car’das)


Kniha Vize budoucnosti v seznamech

v Přečtených161x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených14x
v Knihotéce86x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech4x