Statečná srdce přehled

Statečná srdce
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122796/bmid_statecna-srdce-122796.jpg 4 32 32

Chlapecký román jednoho ze zakladatelů československého Junáka. Patnáctiletého Jendu přihlásí otec za dobré vysvědčení za odměnu na skautský tábor do Křivoklátských lesů. Dva měsíce v divočině se neobejdou bez velkého dobrodružství.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Statečná srdce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Matematicka
02.07.2023

Kniha Jaroslava Nováka o prvních skautských táborech je velice dobře napsaná a skvěle se čte. Ke čtení v dnešní době doporučuji spíš původní vydání "Skautská srdce", které vyšlo nově v roce 2023. Obsahuje původní text Jaroslava Nováka (který je celkově delší a obsahuje i úvahové pasáže) a k němu i vysvětlivky a poznámky k tehdejší době - ty se po sto letech od popisovaných událostí někdy už hodí. Jinak kniha časem neztrácí nic na své čtivosti a dobrodružství. Doporučuji především všem, kdo jezdili, jezdí nebo budou jezdit na skautské tábory.

Turlogh
03.10.2018 5 z 5

Jedna z nejlepších knížek pro kluky a hlavně skauty z pera slavného vůdce 5. oddílu vodních skautů Praha Braťky, Jaroslava Nováka. Kluk Honza jede na skautský tábor do lesů k Nižboru. Zažije tam spousty dobrodružství, najde si mezi junáky skvělé kamarády (družina Čtyř mušketýrů) a několikrát se osvědčí jako statečné srdce ve vypjatých, kritických či nebezpečných situacích. Jako trošku trumbera, nepříliš samostatný jinoch, odjíždí na dvouměsíční tábor, aby se vrátil domů k tatínkovi jako správný a schopný junák. Kniha mnohokrát vydaná, Braťka skoro tak slavný vůdce a spisovatel jako Jestřáb, Jaroslav Foglar. Kniha je navíc s obrázky mistra kresby Zdeňka Buriana. Co více dodat - vřele doporučuji k přečtení ! Pět, pět, pět !


Nočnípták
14.09.2018 3 z 5

Čteme knihy z edice Statečná srdce s vnukem. Mohl by číst sám, ale já si nedám ujít to kouzlo návratu do dětství a tak se ve čtení střídáme. Chvíli on, chvíli já. Knihy Jaroslava Nováka jsem kdysi přímo hltala, zrovna jako foglarovky. Mám radost, že se líbí i vnoučatům.

Statečná srdce to jsou skauti, tábor, dobrodružství. Pro mladé čtenáře nejen dobrodružství, ale i poučení a pro mne vzpomínky - nostalgie.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Statečná srdce v seznamech

v Přečtených48x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech2x