Strašidýlko Stráša přehled
Alena Mornštajnová
Lidé si myslí, že být strašidlem je docela jednoduchá věc. Ale to je omyl, vážení! Strašení je vážná a zodpovědná práce. Je to zaměstnání jako každé jiné, a proto k němu potřebujete talent a vzdělání. A tak to strašidýlko Stráša, které se narodilo do rodiny s dlouhou strašidelnou tradicí, v životě vůbec nemá jednoduché. Všeho se totiž bojí. Tmy, zvuků, stínů, dokonce i svého vlastního jména. Jeho kamarád Matěj je ovšem z trochu jiného těsta. Umí spoustu úžasných věcí, i když většinu z nich má zakázanou. Pak se ale ztratí Strášova kamarádka kočka Luisa a vypadá to, že Stráša bude muset překonat sám sebe... Jedinečná audioknižní dramatizace první knížky oblíbené spisovatelky Aleny Mornštajnové určené pro nejmenší čtenáře.... celý text
Literatura česká Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2018 , TympanumInterpreti: Pavel Rímský , Mikuláš Převrátil , Igor Bareš , Lucie Pernetová , Antonín Holoubek , Petra Součková , Jitka Sedláčková , Marek Holý , Jaroslav Vlach , Růžena Merunková , Otakar Brousek ml. , Antonie Talacková , Klára Suchá
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strašidýlko Stráša. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Strašidýlko Stráša byl po Kapce Áje naše druhá dětská kniha od Mornštajnové a trochu jsem se bála, jak ve srovnání s Kapkou vyjde, protože ta se nám líbila moc. Někteří autoři píšou knížky podle jedné šablony a chrlí jednu za druhou. Toto ovšem nebyl případ Strašidýlka Stráši, protože je to kniha jedinečná a v ničem se Kapce Áje nepodobá. Stráša vychází z české pohádkové tradice - hrad, bílá paní, duchové a parta dětí. Prostředím a laskavostí připomíná staré české filmy jako Ať žijí duchové. Je to příběh o tom, že i malý a bojácný člověk může být odvážný. Nechybí notná dávka humoru a originální ilustrace.
Stráša se nám líbil. Bezva příběh pro malé děti, čtyřletou dceru bavil moc. Milé, vtipné, s dobrým koncem,zkrátka pohádka jak má být.
Kniha Strašidýlko Stráša v seznamech
Malé strašidlo, co se bojí. Seznámí se s klukem a holkou. Podniknou záchrannou akci, ale je třeba někoho vůbec zachránit?