Strašidýlko Stráša přehled

Strašidýlko Stráša
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533208/bmid_strasidylko-strasa-65e048587af8f.png 4 386 386

Lidé si myslí, že být strašidlem je docela jednoduchá věc. Ale to je omyl, vážení! Strašení je vážná a zodpovědná práce. Je to zaměstnání jako každé jiné, a proto k němu potřebujete talent a vzdělání. A tak to strašidýlko Stráša, které se narodilo do rodiny s dlouhou strašidelnou tradicí, v životě vůbec nemá jednoduché. Všeho se totiž bojí. Tmy, zvuků, stínů, dokonce i svého vlastního jména. Jeho kamarád Matěj je ovšem z trochu jiného těsta. Umí spoustu úžasných věcí, i když většinu z nich má zakázanou. Pak se ale ztratí Strášova kamarádka kočka Luisa a vypadá to, že Stráša bude muset překonat sám sebe... Jedinečná audioknižní dramatizace první knížky oblíbené spisovatelky Aleny Mornštajnové určené pro nejmenší čtenáře.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strašidýlko Stráša. Přihlašte se a napište ho.

Ishir
16.10.2024 5 z 5

Malé strašidlo, co se bojí. Seznámí se s klukem a holkou. Podniknou záchrannou akci, ale je třeba někoho vůbec zachránit?

marketa6702
03.07.2024 5 z 5

(SPOILER) Strašidýlko Stráša byl po Kapce Áje naše druhá dětská kniha od Mornštajnové a trochu jsem se bála, jak ve srovnání s Kapkou vyjde, protože ta se nám líbila moc. Někteří autoři píšou knížky podle jedné šablony a chrlí jednu za druhou. Toto ovšem nebyl případ Strašidýlka Stráši, protože je to kniha jedinečná a v ničem se Kapce Áje nepodobá. Stráša vychází z české pohádkové tradice - hrad, bílá paní, duchové a parta dětí. Prostředím a laskavostí připomíná staré české filmy jako Ať žijí duchové. Je to příběh o tom, že i malý a bojácný člověk může být odvážný. Nechybí notná dávka humoru a originální ilustrace.

mataaskorice
04.03.2024 5 z 5

Stráša se nám líbil. Bezva příběh pro malé děti, čtyřletou dceru bavil moc. Milé, vtipné, s dobrým koncem,zkrátka pohádka jak má být.

Kniha Strašidýlko Stráša v seznamech