Strážci osudu přehled

Strážci osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535908/bmid_strazci-osudu-661411cade508.jpg 5 9 9

Myslíte si, že historie je jen souhrou za sebou jdoucích náhod? Předpokládáte, že geniální lidé ovlivňující dějiny jsou dílem přírody a statistiky? Omyl! Za všemi důležitými událostmi lidské historie stojí šedé eminence, které trpělivě pozorují, hodnotí a zasahují. Předurčují životy čerstvě narozených dětí, dohlížejí na nás, řídí naše kroky i vývoj. Jsou tu pořád. Stály za vznikem jaderné bomby, zasadily se o vytvoření jahodového müsli a donutily Evropskou unii zakázat příliš výkonné vysavače. Jak vznikly? Proč to dělají? To zatím nikdo neví. Stala se z nich mytická stvoření, vystupující snad jen v prastarých slovanských bájích. Jsou to temní strážci, často považovaní za příbuzné samotného ďábla. Jejich úhlavní nepřítel? Firma Electrolux, prachové filtry ve ventilaci a rasa super inteligentních chobotnic útočící na planetu Zemi. Vesmírné invaze jsou snad ještě horší než helikon.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strážci osudu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Dydy7
14.05.2024 5 z 5

Arling je český spisovateľ, ktorý napísal zaujímavú sci-fi knihu, ktorá sa odohráva v súčasnosti, budúcnosti a nazrieme aj do minulosti.

Kniha je rozdelená do dvoch častí. V tej prvej sledujeme príbeh štyroch sudičiek, ktoré dokážu ovplyvňovať osudy ľudí, teda ak to stihnú do jedného roka od ich narodenia. Niektoré predpovede boli naozaj vtipné a zábavné. Dej sa nám poriadne rozbehne hlavne, keď sa budú snažiť zabrániť invázii mimozemšťanov v podobe fialových chobotníc, ktorá sa má odohrať o 100 rokov.

V druhej časti, ktorá sa začína v budúcnosti sa stretávame s archivármi a Elizabeth. Všetko sa poriadne zamotá, miestami je to trochu prekombinované, ale hltala som stránku za stránkou. A celé to pekne do seba zapadne.

Kniha je originálne napísaná, nechýba akcia, nejaký ten humor, cestovanie časom, rôzne dimenzie...

Všetkým fanúšikom sci-fi literatúry odporúčam prečítať.

Určite Vás to chytí a nepustí!


Související novinky (1)

Mráz, Murtagh a další knižní novinky (17. týden)

21.04.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Strážci osudu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených8x
v Knihotéce31x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit4x

Autorovy knížky

2024  93%Strážci osudu