Štrkáč Callahan přehled

Štrkáč Callahan https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444081/bmid_strkac-callahan-Aj2-444081.jpg 4 201 201

Zaprášené arizonské pohraničie je rajom banditov, nájomných vrahov, fľandier, lovcov skalpov a indiánskych hrdlorezov. Azda iba jeden človek si s tou chamraďou dokáže poradiť – keď Callahan tasí Krásku a Beštiu, štvanci padajú po tuctoch. Lenže, čo keď lovec ľudí natrafí na nebezpečenstvo, ktoré nie je celkom ľudského pôvodu? Na mŕtvych, čo odmietajú hniť v hroboch, na obludy z prastarých podzemných chrámov alebo na démonov, ktorí sa živia ľudskou krvou? Stačí vám búchačka, aby ste zastavili rozzúrené indiánske božstvo? Westernová divočina s prvkami fantasy a hororu od Juraja Červenáka, tvorcu Černokňažníka, Bohatiera, Báthoryho či historických detektívok o kapitánovi Steinovi a notárovi Barbaričovi.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Štrkáč Callahan. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (46)

Dydy7
10.04.2024 5 z 5

Juraj Červenák nám prináša knihu z divokého západu plnú indiánov, krvi a nadprirodzena. Skladá sa z troch westernových poviedok a toto prostredie plné prachu a špiny mu naozaj sedí.

Hlavnou postavou je Štrkáč Callahan, ktorý nie je úplne hrdina v pravom slova zmysle, ale je to celkom sympaťák. Živí sa ako lovec ľudí, no tu ho budú čakať aj oveľa horší protivníci.

Páčili sa mi všetky tri poviedky, ale najviac ma oslovila "Daždivá noc v Boot Hille". Je to taký zombie western, Callahan sa tu naozaj nudiť nebude. Poviedka je rýchla a má výborné tempo.

Kniha je dobrodružná, akčná, miestami hororová, ale aj vtipná. Veľmi ma zabavili narážky na Vinnetoua s Old Shatterhandom. Vidno, že Červenák má všetko čo sa týka westernu dobre naštudované. Prečítala som ju naozaj za chvíľu, čítala sa ľahko a dúfam, že sa niekedy v budúcnosti dočkáme aj ďalších príbehov štrkáča.

Určite vám knižku odporúčam, Juraj Červenák , píše naozaj výborne

Maud22
28.01.2024 5 z 5

Povídky, jejichž hlavní postavou je pistolník Callahan, dříve šerif, nyní lovec hlav, využívají schémata westernu, až na to, že hlavní hrdina není až tak úplně kladný hrdina a o jeho morálně volních vlastnostech bychom mohli diskutovat. Nepochybně je to však po čertech dobrý střelec a svoje řemeslo - vystopování a likvidace vyvrhelů - ovládá velmi dobře. Základním hybatelem je pro něj odměna a zisk a také pud sebezáchovy, takže žádný hrdina bez bázně a hany. Celé je to šmrcnuté magií a místními mýty. Jo a setkáme se tu i s profláklými hrdiny Divokého západu. Musím říct, že moje zafixované podoby těch dvou pokrevních bratří doznaly značné újmy! Směju se ještě teď... :-)


Politre
24.06.2023 5 z 5

Přímočaré akční a hororové příběhy Chřestýše Callahana mě neskutečně bavily, možná jsem už něco takhle "jednoduššího" potřeboval k přečtení a vyprávění se mi strefilo přesně do vkusu. Když v druhé epizodě na scénu autor uvede hrdiny mého dětství, srdce mi zaplesalo radostí, jako po vyzunknutí dobré whisky. A protože westernů-hororů je pomálu, jako poctivejch chlapů v mexikánský hospodě, uděluji plný počet.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (27. týden)

28.06.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Štrkáč Callahan v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených262x
ve Čtenářské výzvě27x
v Doporučených10x
v Knihotéce126x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech3x