Sudety přehled

Sudety
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141226/sudety-141226.jpg 5 11 11

Kniha má 13 kapitol: 01. Sudety 02. Němci, náš osud 03. Rozchod Čechů s Němci 04. Zmařené vyrovnání 05. Konec Rakouska-Uherska 06. Německý nesouhlas s republikou 07. Politika dvojí tváře 08. V úloze páté kolony 09. Dosažený cíl 10. Doma v říši 11. Znásilnění českých zemí 12. Odsun vyhnáním 13. Závěrečné zamyšlení... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sudety. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Abroš
18.03.2020 5 z 5

Velmi dobrá studie materiálů o společné historii Čechů a Němců.A je velmi srozumitelně čitelná

vladozelik4630
08.11.2018

Výborná knižka. Každému, kto sa zaujíma o naše dejiny vrelo doporučujem. Lebo pochopiť ako môžu žiť Češi a Nemci po stárčia vedla seba a nakoniec svoje spolužitie zničiť, tak to chce hlboké zamyslenie - a táto kniha je presne o tom. Fakt super.


Stolda
22.11.2016 5 z 5

Rozhodně zajímavý, ucelený pohled na celkovou problematiku tzv. Sudet. Patřím k těm, jejichž rodiče tady po válce našli domov, já jsem se tu narodil, znám tu každý kámen , který leží přede mnou na cestě. Příroda je tady nádherná, najdete tady i ničím neporušenou přírodu, kde je klid a mír. Nicméně, mě tato kniha přiměla k zamyšlení - navedla mě tomu debata pár desítek let let stará. Moje velice empatická a citlivá partnerka nepochází z tohoto kraje a když jsme se před mnoha lety potkali , ještě jako kamarádi a debatovali o zdejším kraji, prozradila mi, že ji velice deptá, když vidí, jak bývalí sudeťáci jezdí obhlížet svá obydlí a že prostě z tohoto kraje cítí to neštěstí lidí, které je potkalo, přesto že vyrůstala v rodině pronásledované nacisty a vychovaná bylo v tom, že Němci= zlo. Po přečtení této knihy jsem navázal na tuto starou debatu a velice mě překvapila její reakce - : "Asi jsem si zvykla, mám to tady ráda, ne že to necítím, ale je tady spoustu nových , mladých lidí a staří němci už tady přeci nejsou." A to mě dostalo... Přestali jsme být ostražití, nechci žádné nesváry, ale nenechávejme se ukolébat relativním klidem, koukněme někdy v létě, kdo že nám to tady po lesích brousí s detektory kovů a něco hledá.... Co asi?

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

1994 - Cena Egona Erwina Kische


Kniha Sudety v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených21x
v Doporučených3x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech2x