Sully: Zázrak na řece Hudson přehled

Sully: Zázrak na řece Hudson https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310169/bmid_sully-zazrak-na-rece-hudson-Luy-310169.jpg 4 60 60

Měl to být rutinní let, jenže se do motoru dostalo hejno ptáků. Nebýt zkušeného kapitána Sullyho dopadlo by vše tragicky. Provedl obtížný manévr a přistál na řece Hudson, uprostřed New Yorku. Na riskantní přistání měl jen tři minuty. Zachránil 155 lidí na palubě, ale i hustě zastavěnou část města. Z letadla vystoupil, až když všichni byli v bezpečí. A přesto se stal předmětem vyšetřování. Sully je inspirativní příběh, ve kterém se zrodil hrdina!... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Highest Duty: My Search for What Really Matters , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sully: Zázrak na řece Hudson. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Veve11111
21.10.2022 5 z 5

Ak si hovoríte - Načo to budem čítať, veď som videl film...- odporúčam aj napriek tomu ísť do tejto knihy. Vo filme sa viac rozoberá daná katastrofa, následky a pod. , v knihe autor bližšia opisuje svoj život, predstavuje nám jeho rodinu, avšak daný let taktiež opisuje. To sa mi veľmi páčilo a čítalo sa to dobre. Mne osobne sa sa kniha veľmi páčila.

lusila
13.02.2022 3 z 5

Raz som iba tak prepínala televíziu a zaujal ma dokument o pilotovi, ktorý pristál na rieke so všetkými pasažiermi. Keď som túto knihu uvidela i u otca na stole, potešila som sa, že sa dozviem viac. Viac som sa síce dozvedela, aj keď nie o samotnom lete/ ten bol dosť podrobne zrekonštruovaný v dokumente/, ale akosi som mala z textu pocit takej formálnosti. Akoby sa rozprávanie viedlo pred značkou "pozor, bude to čítať verejnosť".


radusak9806-1
11.12.2021 4 z 5

Měla bych se u filmu konečně dostat dál než k dosednuti na Hudson.
Kniha je hodně o životě, o všech věcech, které předcházeli tomuto jednomu letu. Já chápu tu snahu, být komplexním pilotem a ne jen kapitánem, co to položil na Hudson. Přijde mi, že je to i tak psané. Tohle je celý můj život a Hudson v nich tvoří asi 5 minut, i když velmi zásadních. Pořád jen 5 minut, kdy jsem dělal svou práci jak nejlépe jsem mohl.
Doporučuji, je to taková tramvajová jednohubka.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sully: Zázrak na řece Hudson v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených80x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených5x
v Knihotéce69x
v Chystám se číst56x
v Chci si koupit17x

Štítky knihy

letadla zfilmováno hrdinové

Autoři knihy

Jeffrey Zaslow
americká, 1958 - 2012