Svatby v domě přehled

Svatby v domě
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22647/svatby-v-dome-22647.jpg 4 143 143

Svatby v domě série

1. díl >

První stránky Hrabalovy autobiografické trilogie Svatby v domě, Vita nuova a Proluky spatřily světlo světa koncem sedmdesátých let dvacátého století, tedy v době, kdy spisovatel až na výjimky nesměl ve své vlasti oficiálně publikovat (ve stejné době mimochodem vznikala další Hrabalova vrcholná díla Něžný barbar a Příliš hlučná samota). Prvního vydání se tedy všechny tři knihy dočkaly v zahraničí. Přesto se jedná o jedny z nejlepších Hrabalových próz. Celá trilogie obsahuje sumu spisovatelových životních zkušeností a vydává jasné svědectví o jeho originálním umění.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svatby v domě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

ctenarTanDa
03.04.2024 1 z 5

Vrcholná tvůrčí zralost spisovatele,jeho originální umění. Dobře. Chtěla jsem najít tu krásu díla, ale nenašla. Prostě neoslnila,a nečetla se mi dobře.

Atanone
19.01.2024 5 z 5

S Hrabalovými knihami to mám jako s koupáním ve studené vodě. Dlouho váhám, protože vím, že to nebude jen tak, pak se dlouho osměluju, ale když už jsem tam, nechce se mi ven.
Hořkosladcepoetický příběh, ve kterém se pan Hrabal sám odzrcadluje v očích své ženy, je pro mě krásný i tím, že se mu nejen podařilo vyzpovídat se uvěřitelně ze své jinakosti a sám sebe pro čtenáře nazdobit jako ten pařížský dort se šlehačkou, o kterém se jeho Pipsi tolikrát zmiňuje, ale navíc se úžasně vcítit do myšlení ženy.
Na pomysleném žebříčku hrabalovek u mě tahle půjde úplně nahoru.


tlllk
11.01.2024 3 z 5

Životopis podaný spôsobom, čo by som chcel aby si o mne myslela moja manželka, má svoju charizmu, a celej knihe sa nedá uprieť génius loci, ale ako tu bolo viac krát spomenuté, postráda zmysluplnú dejovú líniu. Nie som sklamaný, skôr iba neohúrený.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Více než 100 dalších eknih zdarma...

02.12.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

1993 - Cena Jaroslava Seiferta


Kniha Svatby v domě v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených229x
ve Čtenářské výzvě31x
v Doporučených10x
v Knihotéce108x
v Chystám se číst31x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x