Svatyně přehled

Svatyně https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13525/bmid_svatyne-Zn2-13525.jpg 4 160 160

Dobrodružný thriller úspěšného libanonského autora se odehrává koncem 18. století i v současnosti. Jádro příběhu tvoří odvěká touha lidstva dožít se vysokého věku, oddálit přirozený proces stárnutí, nalézt zázračný elixír života. Hlavnímu hrdinovi se to podařilo, je však po mnoho let nucen měnit svou identitu, místo pobytu a prchat před nepřáteli, kteří touží recept na dlouhověkost získat. Naposledy byl spatřen v Neapoli roku 1750. V roce 2003 se americkým jednotkám podaří vypátrat skrytou laboratoř, kde tajemný vědec prováděl na lidech zrůdné pokusy. Jediným vodítkem k vyřešení záhady se stává starobylý symbol hada požírajícího vlastní ocas.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Domino
Originální název:

The sanctuary , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svatyně. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

Jája92
28.10.2022 4 z 5

S autorem jsem se setkala poprvé, tudíž nemám porovnání s jinými knihami. Přiznávám, že jsem příliš od knihy neočekávala, neboť jsem si říkala, že mě možná děj a prostředí příliš nezaujme.
Přesto mě kniha dokázala vtáhnout do děje a na to, že se jedná o poměrně obsáhlou knihu, přečetla jsem ji během pár dní.
Líbí se mi, že obálka knihy koresponduje s obsahem knihy. Co si budeme vykládat, většinou obálka knihy jen málo souvisí s obsahem.
Charaktery hlavních obsah se postupně rozvíjí. Myslela jsem si, že hlavní úlohu tu bude mít Evelyn, ale nakonec se ukázalo, že tuto roli převezme Mia a Corben spolu s dalšími postavami. Někdy mi ovšem vadilo přeskakování mezi jednotlivými postavami a časy, takže mi chvíli trvalo, než jsem se opět zorientovala v ději. Akčních scén tu bylo více než dost, stejně tak postupné odhalování, co vlastně znamená obraz hada požírající si vlastní ocas.
Některé události tu nakonec nejsou tak úplně čtenářovi vysvětleny. Víceméně se jedná o otevřený konec. Přesto na konci knihy autor dokonale vystihl naší společnost.

Merlin_CZ
17.05.2022 2 z 5

nebylo to úplně špatné, jen trošku zdlouhavé a takové trošku naivní. Nicméně, dalo se to :)


Majrek
20.11.2020 4 z 5

Musím uznat, že když myšlenka "ochránců dobra z USA"
během dějového vývoje vzala za své, měl jsem z knihy mnohem lepší dojem. Závěr nenabízí mnoho překvapení, ale nepodléhá zcela běžnému scénáři, takže pro mne je celkový dojem mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami.... Těžko posoudit, zdali je lepší Ďáblův elixír, nebo Svatyně - pro mne obě knihy vycházejí v hodnocení zhruba nastejno. jen mne u "Svatyně" překvapuje název - příliš nekoreluje s příběhem...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Svatyně v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených259x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených13x
v Knihotéce176x
v Chystám se číst40x
v Chci si koupit6x