Světla nad močálem přehled

Světla nad močálem https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466577/bmid_svetla-nad-mocalem-8dR-466577.png 4 315 315

Světla nad močálem série

1. díl >

Vydejte se do světa bludiček. Vítězná kniha 4. ročníku soutěže Hvězda inkoustu. Lena si vzala život naprosto dobrovolně – mezi lidmi už žít nemohla. Teď je z ní navka, budoucí bludička. Aby se jí skutečně stala, musí kromě nových dovedností zvládnout to hlavní: nalákat do močálu lidskou duši. Jenže po střetnutí s nepřátelskou strigou má na splnění úkolů místo sedmi let jen sedm dnů. Lena u bludiček našla milující rodinu a udělá cokoli, aby s nimi mohla žít i nadále. Zvládne přivést duši člověka, nebo ji čeká věčné zatracení?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Světla nad močálem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (99)

Katka.Val
28.03.2024 4 z 5

Velmi dobre napsane, se zajimavym presahem. Rozhodne lepsi, jak jine fanstasy s motivy mytologie. Cetlo se to velmi dobre.

Cteme_s_Terkou
07.03.2024 5 z 5

Vítám vás u dnešní recenze, ve které si povíme něco o knize další tuzemské autorky, Lucie Ortegy, která napsala několik zajímavých knih a já tímto moc děkuji za poskytnutí této úžasné knihy k recenzi.
My se ale dnes zaměříme na první knihu dvou dílné série s názvem Světla nad močálem, kterou mi Lucka poskytla k recenzi, za což jí tímto oficiálně moc děkuji.
Nebudu vás ale zdržovat a vrhnu se rovnou na to.

Nedávno jsem zde recenzovala knižní sérii Jany Jordanové, u které jsem psala, že jsem moc knih s posmrtnou tematikou nečetla. No, dnes můžu říct, že se jejich počet navýšil u tuhle knihu a ještě navýší o její pokračování.
Spousta z bytostí, které Lucie v knize má jsou ze Slovanské mytologie, což oceňuji, protože je to mytologie, která bývala u nás nejtypičtější. Zároveň se mi líbí její rozmanitost, co se bytostí týče, za což chválím i autorku. Tolik bytostí pohromadě jsem snad v žádné knize nepotkala.
Nemám ale pocit, že by v knize byly postavy a tvorové překombinovaní. Právě naopak, což je v dnešní době poměrně vzácné.
Velkým plus byla také témata, která autorka do knihy zakomponovala a zamyšlení na začátku každé kapitoly.
Celý svět pro mne díky jejímu popisu byl snadno představitelný a musím říct, že mě osobně se líbil. Občas jsem si teda v druhé polovině říkala „bože, co všechno je tam ještě potká?“ Ale autorka byla schopná udělat některé situace pro hrdinku ještě horší, než jsem si dokázala představit a i-když se jistá část úkolu podařila splnit, zamrzel mě konec, který jsem si upřímně představovala trochu víc, no, happyendově, ale zároveň ho oceňuji, protože tím Lucka perfektně ukazuje, že každý čin si vyžaduje svou cenu.
Jsem moc zvědavá na další díl a už se moc těším, až si jej přečtu.

Doporučila bych tedy tuto knihu?
Ano, určitě ano.
A komu?
Rozhodně všem milovníkům práce Českých autorů, milovníkům Slovanské mytologie a knih s obrovským přesahem.


Mamka_cte
21.02.2024 4 z 5

Překrásná kniha z prostředí bažiny a Temného Navu. Moc děkuji za štafetu @kristinawaagnerova .

Svět v knize je naprosto dokonale vymyšlený a napsaný. Od postav po prostředí. Od začátku příběhu jsem byla zvědavá, jak to dopadne s hlavní postavou Lenou, ale hlavně i Korou, která měla méně času se stát bludičkou.

Nejvíce se mi z postav líbila Lena, Nemoj a Ličichar. Objevuje se zde mnoho nadpřirozených druhů. Například ančutky, domovníci, vlkodlaci atd.. Jediné co v knize pokulhávalo, byla romantická linka. Vůbec mě nepřesvědčila a tu chemii jsem mezi nimi prostě necítila.

V knize se ve velkém řeší problémy života. Od sebevražd, přes úmrtí nebo nešťastnou lásku. Citlivější čtenáři by možná v některých částech měli problém, ale většinou se problém vyřeší nebo proloží humorem.

Od autorky @lucie.ortega.navratilova je toto mé první čtení, ale je důkazem, že pro kvalitní četbu nemusíme daleko. Nádherná propracovaná kniha! V hledáčku mám další autorčinu knihu a to Soumrak Edenu, která mě neskutečně zaujala.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (15. týden)

11.04.2021


Citáty z knihy (7)

Znecitlivění je dar z nebes, nebo z podsvětí, přijde na to.


Čelit realitě bez sarkasmu je asi jako pracovat s kyselinou bez ochranných rukavic.


Pro lidi má cenu jen to, co se dá sežrat.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Světla nad močálem v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených363x
ve Čtenářské výzvě50x
v Doporučených19x
v Knihotéce171x
v Chystám se číst253x
v Chci si koupit50x
v dalších seznamech9x