Svůdné nebezpečí přehled

Svůdné nebezpečí https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192418/bmid_sweet-evil-svudne-nebezpeci-gx0-192418.jpg 4 882 882

Svůdná trilogie série

< 2. díl >

Sedmnáctiletá Anna Whittová už překonala prvotní šok ze zjištění, že není obyčejnou smrtelnicí. Patří mezi potomky padlých andělů, nefily, a její osud předurčuje dávná věštba – právě ona má navždy zlomit moc démonů nad světem lidí. Otec Belial naštěstí stojí při ní, ale naoko musejí oba předstírat, že dál svádějí nevinné duše do temnot závislostí. Na otcovo přání začíná Anna s kamarádem Kopanem cestovat po světě, aby dali dohromady stejně smýšlející nefily. Jejich cesty jsou riskantní, ale na Annu číhá ještě další nebezpečí. Nedokáže zapomenout na Kaidana a její poslání ji nakonec nevyhnutelně zavede i za ním. Dokážou oba odsunout stranou touhu a soustředit se na boj proti zlu? A je jejich láska vítězstvím hlubokého citu nad démonickou přirozeností, nebo jen dalším úskalím, které jim do cesty postavil osud?... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Sweet Peril , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svůdné nebezpečí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (125)

adela.hol
29.02.2024 3 z 5

Od událostí prvního dílu uběhlo několik měsíců a z nevinné Anny se stala královna večírků, co svádí ostatní k závislosti na alkoholu a drogách. Dělá to, protože nemá na výběr. Nečekaným způsobem zjišťuje, že je součástí dávného proroctví a že právě ona může zlomit moc démonů nad světem lidí. Její otec ji spolu s Kopanem posílá po světě, aby přesvědčili další nefily ke spojenectví. Ale během cest není Anniným problémem jen řešení proroctví. Je tu křehký vztah s Kopanem a to, že nezapomněla na Kaidana. Mohou ti dva být vůbec někdy spolu?

Kniha je vyprávěna znovu z pohledu Anny a mně tu strašně chyběl ten Kaidanův. Hlavně co se týče jeho citů k Anně, které pro mě byly dost matoucí.
Sice jsme v průběhu děje o Kaidanovi něco věděli, a i když se nakonec ukázalo, že to bylo jinak, nemělo to na mě takový efekt. U jiného páru bych to milovala, u nich dvou mi pořád něco chybí.

Zápletka s Kopanem byla předvídatelná, ve spoustě situacích mu Anna svým jednáním ubližovala, i přes tvrzení, že se musí držet zpět a nemůže se k němu chovat jako k Jayovi. Váhala jsem, zda mi víc nesedí Anna nebo její otec, u kterého mé pochybnosti přetrvávají.

Na závěr se musím vyjádřit k tomu proroctví. Smysl spojenectví všech nefilů je jasný a chápala bych ho pro začátek u těch, které Anna znala. Přesvědčovat ale ke spojenectví cizí lidi, kterým při prvním setkání prozradí úplně všechno a doufat nebo spíš rovnou věřit, že nebudou zrazeni? Že se to neobrátí jednou proti nim? To mi nepřišlo moc smysluplné.

První dvě třetiny knihy byly zdlouhavé, nic se nedělo, jen poslední třetina to vylepšila. Anna s Kaidanem konečně byli spolu a pár zajímavých momentů měli. Kdyby takové momenty byly už v prvním díle, nejspíš bych na příběh reagovala jinak.

Mamka_cte
21.02.2024 4 z 5

Druhý díl série. První díl mi přišel o trochu lepší než tento, ale jinak, jinak jsem moc spokojená. Moc se těším na závěrečný díl. Jak to asi vše dopadne? Opět děkuji za tuto štafetu! @knizniinstac

Pohnula se romantická linka a to správným směrem. Konečně se začalo něco dít. V tomto díle bylo více chemie, akce a taky nebezpečí.

Scéna v moři byla dost hrůzná. Tu si budu s touto sérii asi dlouho spojovat a připomínat

V tomto díle se mi líbila postava táty Anny. Dostal více pozornosti a prostoru, prospělo mu to. Hlavně on a Patti dohromady. Skvělá dvojka.
Kopano je kapitola sama o sobě a vůbec by mi nevadila kniha jen o něm. Srdcová záležitost.
Kai se konečně trochu otevřel a Anna se stala větším tvrďákem. Nic jiného ji taky nezbývalo.

Kniha se opět krásně (a až moc rychle) četla, nedokázala jsem ji odložit. Těším se na závěr série a musím jen a jen doporučovat.


Artep071
11.01.2024 4 z 5

xi xi trochu pomalejší a naivnější , ale funguje to :) Pořád si to drží svou dynamiku a nedovolí vám odložit knihu ..což je super ... :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Svůdné nebezpečí v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených1 301x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených119x
v Knihotéce341x
v Chystám se číst262x
v Chci si koupit100x
v dalších seznamech22x