Syn přehled

Syn https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/267094/mid_syn-267094.jpg 4 2536 2536

Sonny je ideální vězeň. V moderní, přísně střežené věznici Staten se těší značné oblibě, neboť slouží ostatním vězňům jako zpovědník – naslouchá jejich přiznáním a uděluje jim rozhřešení. Šušká se o něm, že na sebe bere vinu za zločiny jiných a odpykává si jejich tresty výměnou za pravidelnou dodávku drog. Vrchní komisař Šimon Kéfas, působící na osloském oddělení vražd, je policista ze staré školy. V jeden den dostane najednou nový případ a novou spolupracovnici. Ab Lofthus byl policista, Kéfasův kolega a dlouholetý kamarád a také Sonnyho otec. Kvůli podezření z braní úplatků spáchal před lety sebevraždu a jeho čin obrátil Sonnymu i Kéfasovi život vzhůru nohama. Roky ve věznici jednotvárně plynou do chvíle, než si Sonny nečekaně vyslechne jistou šokující zpověď a vydá se soudit živé i mrtvé.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Kniha Zlín
Originální název:

Sønnen , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Syn. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (522)

Iki1
28.04.2024 4 z 5

Zpočátku jsem se v postavách dost ztrácel, později ale začal děj plynout soustavně vpřed a hlavní postavy si v mé hlavě srovnaly své skóre oblíbenosti. Ke konci ale děj ztratil tah na branku, byl hodně překombinovaný a tedy i hodně neuvěřitelný. I když je Sonny hodně velký sympaťák, patetický konec v duchu červené knihovny mi nesedl. Celkově mě ale čtení knihy bavilo, rád jsem se k ní vracel, asi i díky osvědčenému schématu umožňující vzájemné jiskření mezi hlavními postavami (stárnoucí detektiv a jeho mladá kolegyně; dívka, co se zakouká do uprchlého trestance). A k tomu v dnešních krimi thrillerech nemohou chybět brutální vraždy a všude přítomné drogy.

Mateo67
20.04.2024 4 z 5

Vůbec nebudu skrývat, že jsem od začátku držela pěsti vrahovi a přála si, aby svou misi stihl ukončit dřív, než ho chytnou. A nebylo to jen o pomstě a smrti, tenhle drsný chlapský svět je zaplněný i rozmanitými podobami lásky. Proto tyto příběhy tak rádi čteme - přejeme si, aby alespoň v knize zlo bylo potrestáno a dobro a láska zvítězily.


VetDejvid
03.03.2024 4 z 5

Dobrá kniha, ku konce príjemne napínavá, občas som sa ale strácal v postavách. celkový dojem ako u všetkých kníh od Jo Nesboa. Je to fajn oddychové čítanie. Harry Hole mi vobec nechýbal. Práve naopak, po Královstve pre mňa asi jeho najlepšia kniha. Bolo zaujímavé, že hlavný hrdina, vlastne viacerí hrdinovia vobec nie sú dobráci, ale boli natoľko sympatickí, že som si ich obľúbil.

všechny komentáře

Související novinky (5)

50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)

17.01.2017


Žebříček nejprodávanějších eknih v dubnu 2016

02.05.2016


Žebříček nejprodávanějších eknih v prosinci 2015

06.01.2016

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (4)

Klidný, měkký hlas. Vypadal, jako by přicházel z války, ale mluvil, jako by vyprávěl pohádku na dobrou noc.


Možná je pravda, co se povídá - že ďábel nosí nejlepší převleky.


Co určuje běh lidského života? Řada náhodných událostí, jež člověk neovládá, nebo kosmická tíže, která ho mimovolně dovleče tam, kam má?


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Syn v seznamech

v Právě čtených63x
v Přečtených3 837x
ve Čtenářské výzvě686x
v Doporučených199x
v Knihotéce889x
v Chystám se číst700x
v Chci si koupit117x
v dalších seznamech14x