Syn lidstva přehled

Syn lidstva
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513948/bmid_syn-lidstva-AtJ-513948.jpg 4 31 31

Země umírala a zachránit ji mohli jen ertové – geneticky upravené bytosti stvořené tak, aby byly fyzicky vyspělejší, superinteligentní, nezatížené lidskými emocemi a s myslí, které vládne jen čistá logika. A právě ta je dovedla k závěru, že pokud má planeta přežít, musí z ní být lidstvo odstraněno. Nyní stojí ertové před problémem – Země opět vzkvétá, ale pokud se rozhodnou vzkřísit vzpurný a násilnický druh homo sapiens, veškerá jejich práce by mohla být zničena. Připraví tedy test. Vychovají jedno dítě – jediného člověka, který rozhodne, zda si jeho druh zaslouží na Zemi opět žít. Ale tichá a chladně uvažující vědkyně Ima zjišťuje, že vychovávat člověka není tak snadná a čistá práce, jak si z počátku myslela. Její život se stává kolotočem krmení, přebalování a uspávání, zatímco jí sousedi klepou na dveře se stížnostmi. A jak lidský syn roste, Ima zjišťuje, že se v něm i v historii lidstva skrývá mnohem víc, než by ji kdy napadlo.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Fobos
Originální název:

The Human Son , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Syn lidstva. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

svetlanaLjQX
11.05.2024 4 z 5

Velmi me knizka chytla. Namet prastary, v podstate vzpoura stroju, jako je to uz od RUR. Vlastne to i nakonec je podobne, vr strojich se probouzi city...a ten naznak, ze by lidstvo mohlo dostat druhou sanci me potesil.

BarkaS
22.04.2024 4 z 5

Tohle bylo… zajímavé. Není to žádná akční hitovka, spíš takové intelektuální sci-fi. O osamělosti matek, o lidské povaze. Nic, co bych si nutně potřebovala přečíst znovu, ale i tak celkem slušný a (hlavně) hodně zajímavý kousek.


marek2800
26.03.2024 2 z 5

Dočetl jsem to spíš se sebezapřením. Přišlo mi to po všech stránkách docela nedomrlé. Odlišnost a charakterizace ertů - na začátku zajímavá, pak už se s tím moc nebabral. Filozofie a přesah - nepůsobilo to na mne. Čekal jsem, že v takovém námětu bude přítomen pocit jakési nevyhnutelnosti - že si u toho budete říkat "nojo nojo, takhle by to asi fakt dopadlo", to mi tady ale naprosto chybělo. Jakési vyvíjející se pocity mateřství, což o to, to je v pořádku, ale proč kolem toho dělat takové tanečky? Pokud jde o nějakou akci, tak ta nebyla (o to nejde, ale když bylo potřeba nějaké deux ex machina před závěrem, tak to se akční klišé najednou hodily)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Někdo jako my, Nové vyhlídky a další knižní novinky (29. týden)

16.07.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Syn lidstva v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených39x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených2x
v Knihotéce70x
v Chystám se číst71x
v Chci si koupit19x

Autorovy další knížky

Adrian J. Walker
australská
2018  76%Běžecký klub na konci světa
2019  76%Poslední pes na Zemi
2023  72%Syn lidstva