Kletba porodní báby přehled
Sabine Ebert
Tajemství porodní báby série
Uplynulo téměř pět let od Christianovy smrti a Marta i Lukas stále ještě trpí ztrátou milovaného muže a přítele. Navíc se nezadržitelně blíží den, kdy vládu v Míšeňské marce převezme krutý Albrecht, nejstarší syn markraběte Oty. Navzdory hrozícímu nebezpečí nechtějí Marta a Lukas prchnout, protože musí plnit Christianův odkaz a starat se o skoro už dospělé děti. Klára se má provdat, přestože je tajně zamilovaná do markraběcího mladšího syna a Thomas sní o tom, že se připojí ke křížové výpravě císaře Barbarossy směřující do Svaté země…... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2012 , Knižní klubOriginální název:
Der Fluch der Hebamme, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kletba porodní báby. Přihlašte se a napište ho.
Tento díl mě nebavil. První polovina knihy jsou jen historické pletichy, druhá půlka bojová mise. Okolo Marty se zdržíme jen chvilku a o léčitelství ani nezavadíme. Tak nevím, jestli má smysl pokračovat v sérii. Takové čtení už není nic pro mě.
Veľmi dobrá časť. Z historickej romantiky sa dostávame viac k historickému románu. Život v stredoveku nebol ľahký, hlavne ak sa k moci dostane také zlo ako predstavoval Albert a jemu podobní. Zaujímavá časť bola, kde spisovateľka popisuje krížovú výpravu a podmienky za akých prebiehala. Určite som zvedavá ako sa uzavrú osudy jednotlivých postáv.
Knižní novinky (4.12. - 17.12.)
04.12.2017
Knižní novinky (1. - 7. 10.)
30.09.2012
Kniha Kletba porodní báby v seznamech
12. století Německo historické romány
2011 | Tajemství porodní báby |
2011 | Osudy porodní báby |
2013 | Sen porodní báby |
2014 | Krev a stříbro |
2012 | Kletba porodní báby |
Jako celá tahle knižní série je i tento díl krásný a čtivý.
Kniha se již tolik nevěnuje Martě a jejímu manželovi Lukasovi (což je škoda) ale spíše jejím dětem - Kláře a hlavně Tomasovi. Podstatnou částí je nástup tolik obávané hrůzovlády knížete Albrechta.
Další podstatnou částí je putování Martina syna Tomase s křížovou výpravou, kde je poměrně barvitě vystihnuté strastiplné putování křížových rytířů, jejich útrapy a v Tomasově případě zbavení veškerých iluzí.
Tato knižní série je jedna z nejkrásnějších, jaké jsem kdy četla a vždy se k ní ráda vracím. Těším se na další díl!