Tajný život nacistů přehled

Tajný život nacistů
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398585/bmid_tajny-zivot-nacistu-strezena-tajems-vaA-398585.jpg 4 17 17

Adolf Hitler a další nacističtí pohlaváři se spikli, aby spáchali jedny z nejohavnějších zločinů v historii, a zatímco požadovali, aby němečtí občané přinášeli oběti válečnému úsilí Říše, oni sami si žili život plný privilegií a moci. Z dobytých území rabovali ty nejcennější umělecké skvosty do svých soukromých sbírek, loupili židovský majetek, utráceli horentní částky za luxusní rezidence i zástupy milenek, užívali drogy… To vše pod vnější fasádou oddanosti Vůdci a Německu. Tato kniha přináší jedinečný vhled do soukromých životů lidí, jako byli Hitler, Göring, Himmler, Bormann, Goebbels, a dalších prominentních nacistů, ale nejen to. Zasazuje jejich životy do historických souvislostí i celého rámce tehdejšího nacistického režimu – zločinného, bizarního a skrz naskrz zkorumpovaného.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajný život nacistů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Aileena
19.09.2022 4 z 5

Jak již bylo uvedeno, knížka je na svůj žánr velmi čtivá. Docela dost se toho dozvíme, i když místy nutí text k zamyšlení, zda ještě čteme literaturu faktu, nebo bulvár z období druhé světové.
Stále mě nepřestává udivovat, jak mohlo celé tohle prohnilé, přetvářkou a falší nasáklé soukolí fungovat tak dlouho a dotáhnout to k tak tragickým koncům. Kolik jedno narušené a zakomplexované individuum dokáže nabalit sympatizantů a rozšířit logice zcela odporující svinstvo do tak obludných rozměrů.
Ve finále se vlastně nemůžeme divit, že co zástupce tehdejšího režimu- to nepovedený přírodní úkaz. Když je shnilý kmen, těžko očekávat zdravé listy nebo plody...

eva5397
04.09.2021 5 z 5

Opravdu velmi čtivá a zajímavá kniha. Přesto že knih o druhé světové válce mám mnoho načtených, tak zde jsem se dozvěděla mnoho nového a zajímavého.


hnilda3
31.07.2020 5 z 5

Skvělé! První kapitola byla pro mě hrozně zajímavá, druhá mě bavila trochu méně, ale konec byl zase lepší. Pro mě opravdu hodně zajímavých informací.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (6. týden)

03.02.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajný život nacistů v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených18x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit12x