Tak hodně štěstí přehled

Tak hodně štěstí
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418157/bmid_tak-hodne-stesti-LR7-418157.jpg 4 72 72

Potkaly se jako dospívající v táboře pro děti s obezitou a staly se nejlepšími kamarádkami. Emerson, Georgii a Marley spojil jeden velký celoživotní problém – boj s nadváhou. Uplynulo šestnáct let a Emerson umírá. Vzdala svůj zápas s přebytečnými kily. Jejím posledním přáním bylo, aby její nejlepší kamarádky zvítězily nad strachem, který je provází již od jejich útlého dětství. Co to ale znamená? Na to musí každá z nich přijít sama. Georgia se učí, že nemusí žít podle představ své matky a bratra a může přijmout lásku svého bývalého manžela. Marley se stále vyrovnává se smrtí své sestry-dvojčete a poznává, že i ona má šanci prožít romantický vztah. S tím, jak se Georgia a Marley stávají silnějšími, zdá se poslední odkaz jejich kamarádky mnohem jasnější: více než cokoli jiného na světě si přála, aby se její kamarádky naučily milovat především samy sebe.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Good Luck With That , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tak hodně štěstí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

Květi62
24.01.2024 5 z 5

Emerson, Georgia a Marley, tři nejlepší kamarádky, které spojil před 16 lety tábor pro děti s obezitou. Nyní Emerson umírá a Georgia a Marley jí slíbí, že splní její poslední přání. A tak se před námi rozvíjí příběh tří kamarádek, všechny bojují s obezitou, ale nejen s ní. Příběh je vyprávěn z pohledu Georgie, Marley a pomocí deníku také Emerson.
Kniha se četla velmi dobře, fandila jsem Georgii i Marley. Chápala jsem jejich pocity, smutky a přání.
"V životě se vám nepodaří všechno. Vždycky jsem si myslela, že když se budete dost snažit a budete svojí nejlepší verzí, vesmír si toho všimne a odmění vás. Ale tak to vždycky nefunguje."

Marcik7
30.10.2023 4 z 5

Příběh tří přítelkyň, ve kterém každá řeší nějaký psychický problém: morbidní obezitu jako následek zneužívání v dětství a šikany ve škole, předčasná smrt sestry-dvojčete a přílišná kritičnost matky, která je sama nezdravě závislá na svém vzhledu. Je to inspirativní příběh vlastně pro každého v tom smyslu, že je důležité, aby byl každý v pohodě hlavně sám se sebou, se svým vzhledem i svými názory.


Han-nah
30.01.2023 4 z 5

Tuto knihu jsem přečetla, ale nějak jsem nevěděla, co napsat. Teď jsem se dívala na film "Jsem Božská" a hlavní postava Renné zde přesně vystihla podstatu této knihy. Scházela jí sebedůvěra a až se přijala taková, jaká je, změnil se jí život.
Aktuální téma a to, jak vypadám. Když jsem na místě, kde mohu pozorovat více lidí, tak mi připadá, že toto téma je hlavně pro mladé "Priorita." Mladé dívky jsou většinou, jako přes kopírák a to nejen oblečením, ale i make up, stejný střih vlasů, ale i pohyby. Jakoby nechtěly vyjádřit svou osobnost, své pravé já, ale schovat se za masku a dav.
Já jsem od dětství spíše hubená, vždy jsem chtěla být macatější. Malá prsa - trauma. Až moje přijetí - jsem, jaká jsem také chvíli trvalo. Pak jsem i byla ráda, že v mém mládí úprava plastikou nebyla. Dnes se někteří vylepšují. Ano, někdy to podpoří psychiku, ale nic se nemá přehánět. To nesoudím i ty,kteří se tzv. rozkydají a potom s velkou euforíí hlásí, kolik zhubli. Ale obdivuji ty, kteří se mají rádi a něco pro své udržení těla i mysli dělají. Nemůžeme být všichni stejní a všem se líbit. A to je podstata knihy, která vypráví životní příběhy třech kamarádek. Jsou kamarádky od dětství, mají svá přání a touhy. V knize není uvedena jejich váha, ale to, jak se vidí každá z nich. Když jedna z nich zemře, zbylé dvě začnou řešit svůj přístup, jak ke svému tělu, tak k životu samotnému.
Na závěr knihy jsou otázky pro čtenáře k zamyšlení. Je velice důležitá rodina, partneři, kamarádi a špatně zvolená slova mohou velmi uškodit.
Neměli bychom mít předsudky, lidé mohou být i nemocní a okolí neví. To je ovšem na každém z nás.
Ale nejdůležitější je : Přijmout své tělo a žít !!!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (38. týden)

16.09.2019


Citáty z knihy (5)

Smířila jsem se s tím. Snažím si vážit toho, že moje tělo funguje, jak má, a že jsem zdravá. Ale každý den je nová bitva.


V životě se vám nepodaří všechno. Vždycky jsem si myslela, že když se budete dost snažit a budete svojí nejlepší verzí, vesmír si toho všimne a odmění vás. Ale tak to vždycky nefunguje.


Není nutné, abych byla neustále veselá, energická, abych musela každému vždycky vyjít vstříc. Taky mě občas zaplaví smutek. To je normální.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Tak hodně štěstí v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených93x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených2x
v Knihotéce125x
v Chystám se číst88x
v Chci si koupit24x