Tak já teda jdu aneb Moje Svatojakubská pouť přehled

Tak já teda jdu aneb Moje Svatojakubská pouť
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/27393/tak-ja-teda-jdu-aneb-moje-svatojakubska-pout-27393.jpg 4 27 27

Jednoho mlhavého červnového dne překoná zapřisáhlý gaučový povaleč Hans Peter Kerkeling sám sebe a pln pokory i odhodlání vyrazí z jihofrancouzského městečka Saint-Jean-Pied-de-Port po legendární Camino Francés. Čeká ho šest týdnů putování přes zasněžené vrcholky Pyrenejí do Baskicka, Navarry, Rioji a dále Kastilskem a Galicií do Santiago de Compostela, ke hrobu apoštola Jakuba, který je už více než tisíc let cílem křesťanských poutníků z celého světa. Jediným společníkem je autorovi dlouho jen jeho jedenáctikilový červený batoh. S humorem a citem pro drobné každodenní absurdity líčí autor neznámou zemi, její obyvatele i zahraniční poutníky se všemi jejich zvláštnostmi a rituály. Dá nám nahlédnout do svébytnosti jednotlivých krajů, i do svého nitra. Prožívá příjemnou samotu i tíživou osamělost, vyčerpání a pochyby, stejně jako přátelství a nezištnou ochotu, zkrátka chvíle, pro které se všechna ta námaha nakonec přece jen vyplatí a pomůže mu najít vlastní cestu k svému Já.... celý text

Literatura světová Náboženství
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Ich bin dann mal weg , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tak já teda jdu aneb Moje Svatojakubská pouť. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Mufa
24.08.2020 5 z 5

Protože mám tuhle pouť v plánu, přečetla jsem už hodně knih o pouti do Santiaga. Tahle je jedna z těch čtivějších. Závidím autorovi, že našel tak dobré kamarádky a obdivuju, jak to zvládl vzhledem k tomu, že byl do té doby "gaučový povaleč". I pár rad si odnáším. A přesvědčení, že je opravdu lepší spát v penzionu (v tom se ostatně shoduje několik poutníků, kteří napsali knihu).
Doporučuji všem, kdo se na pouť váhají, jestli je to dobrý nápad

bruntal
31.01.2020 4 z 5

S ohledem na osobu autora jsem očekával více humoru, kniha je však místy dosti vážná. Autor se v knize otevírá a je zajímavé číst o jeho vnitřních pocitech.


martina.culik
02.01.2019 4 z 5

Četla jsem v rámci čtenářské výzvy - jinak tento typ literatury nečtu - příjemně mě to ale překvapilo, protože děj uháněl dopředu, i když byl vlastně celý jen o tom, jak hlavní postava jde.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tak já teda jdu aneb Moje Svatojakubská pouť v seznamech

v Přečtených33x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených1x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech2x