Vyvolení přehled

Vyvolení https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/115226/temna-akademie-vyvoleni-115226.jpg 4 340 340

Darkova akademie je škola jako žádná jiná! Každý semestr se stěhuje na nějaké nové úžasné místo a studují tu jen neuvěřitelně krásní a inteligentní mladí lidé. A čím více se toho nová zahraniční studentka Cassie Bellová o Akademii dozvídá, tím je zvědavější...Jaká zlověstná tajemství střeží Vyvolení – skupina vybraných studentů, kteří se od nezasvěcených drží dál? Kdo je tajemný cizinec, který se v noci potuluje po chodbách? A co se doopravdy stalo před rokem, kdy tu za záhadných okolností zemřela studentka? Cassie zjišťuje, že vědět málo je sice nebezpečné, ale vědět příliš mnoho ji může zabít. -- 1. vydání. -- zdroj: legie.info --... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Secret Lives , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vyvolení. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (57)

Satyrka
25.04.2024 3 z 5

Tuhle knihu jsem si pořídila kdysi dávno, krátce po jejím vydání, jako puberťačka, a přečetla ji. Během let jsem si v Levných knihách všimla, že existuje další díl. Tak jsem ho bezmyšlenkovitě koupila. A pak i ten třetí. Teď po letech jsem si řekla, že je čas všechny přečíst a tak jsem začala připomenutím prvního. Pamatovala jsem si jen velmi málo, a bohužel nejvíc konec.
Už dávno čtu jiné žánry, ale přece jenom občas ještě do ruky vezmu i fantasy/YA. Děj si pamatuji - a i teď pro mě byl - ponurý, z celé knihy na mě jde temnota, trochu smutno. Klasicky téma a děj tehdejších (možná i dnešních) bestsellerů - střední škola/akademie, systém rozdělení studentů (krásní a mocní x zdánlivě nezajímavá hlavní hrdinka, která se ale stane raritkou, střední třída, stipendisté a zbytek školy). I přestože jsem knihu přečetla na jeden zátah, stačila jsem si některé postavy oblíbit (hlavně Isabellu, ale docela i Cassie), nápad dobrý. Každopádně pro mě jako ne pro cílovku trochu klišé, ale kniha se četla dobře a rychle. Zajímalo mě to. Hodnotím jako průměr, ale znovu zmiňuji - už mi je víc přes dvacet.
Na další díl se vrhám ihned.

Lucijáš276
14.06.2021 5 z 5

Od této knihy jsem mnoho nečekala a musím říct, že mě kniha mile překvapila. Byla čtivá a mohu ji za sebe jen doporučit. Jdu na další díl.


Filatov
29.12.2020 2 z 5

Kniha něco na způsob Twilight Saga. Nic moc se v té knize neděje, dojde možná tak k jedné události. Spíše čtení pro dospívající dívky. Další díl určitě ne i když pro cílovou skupinu jde určitě o dobrou knihu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vyvolení v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených571x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených41x
v Knihotéce193x
v Chystám se číst179x
v Chci si koupit30x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Gabriella Poole
skotská, 1964
2012  73%Vyvolení
2012  77%Spoutaní
2014  77%Ztracení
2013  80%Rozpolcení