Paní půlnoci přehled

Paní půlnoci
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/331569/bmid_pani-pulnoci-0vN-331569.jpg 4 654 654

Los Angeles, 2012. Je tomu již pět let, co dvanáctiletá lovkyně stínů Emma Carstairsová přišla za Temné války o oba rodiče. Dnes už Emma dávno není dítě, ale mladá žena odhodlaná k pátrání a pomstě. Spolu se svým parabátai Juliánem Blackthornem musí překazit nekalé spiknutí a rozbít síť temné mafie, jejíž dlouhé prsty sahají od Sunset Stripu až k magickým hlubinám oceánu a plážím v Santa Monice. Aby to dokázala, musí se však naučit důvěřovat svému srdci, které ji, zdá se, svádí na scestí… Románem Paní půlnoci otevírá Cassandra Clare další strhující a vášnivou trilogii ze světa lovců stínů. Obsahuje povídku Dlouhý rozhovor (v orig. A Long Conversation)... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , #booklab
Originální název:

Lady Midnight , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paní půlnoci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (128)

Wajny
12.04.2024 4 z 5

Paní půlnoci má velmi pomalý rozjezd - seznamujete se s novými postavami, objeví se připomínky z předchozích sérii a vysvětluje se i celé fungování světa. Pořádná akce nastane až v polovině knihe, takže až kolem 300 stránky...uf. Když se ale prokoušete přes ten zdlouhavý začátek, stojí to za to!
Kniha má zajímavou detektivní zápletku, zvraty (některé předvídatelné) a hlavně hrozně moc romantických linek. Ty mě teda bavili hodně V příběhu se řeší i působení Spolku, fungování institutů, kolektivní trest viny, Studený mír a pouto parabatei, které obohatili knihy a příběh působí víc "dospěle".
V knihách Cassandry je vždy hrozně postav, které mají i své vlastní tajemství a osudy. Takže když vám někdo vadí, tak se to v tom množství ztratí.
Hlavní postavu Emmu jsem si ihned oblíbila. Je to taková držka, která má milion poznámek na všechno. Julian byl skvělý, empatický a obdivuji ho, za to co je ochoten objetovat, aby jeho rodina fungovala.
Nejvíc mě ale zaujala postava Marka, o kterém pořádně nevím, co si myslet. Hrozně se mi líbila celá ta vílí linka a doufám, že bude i v dalších dílech.
Ostatní děti sice v příběhu vystupovali, ale neměli žádnou důležitou roli. Teď trochu doufám v nějakou větší linku o Tibovi. U Christiny jsem čekala v nějaké větší tajemství a na to Dianino se těším.
Velké plus je, že v příběhu se objevují i postavy z předchozích sérii, ať už Magnus, Alec, Clary a Jace (dozvíme se o jejich životě), ale hlavně nejúžasnější Jem a Tessa A bonusová povídka...ach...mám chuť si přečíst všechny sérii znovu. Maraton?

Pokud se chystáte na Paní půlnoci, určitě doporučuji si předtím přečíst předchozí série Nástroje smrti a Pekelné stroje.

Tienping
15.01.2024 5 z 5

Mnohem lepší než Nástroje smrti. Bavila mě linka Mark - Christina - Kieran.
Určitě nečíst před Nástroji smrti. Musím říct, že z celé série (Nástroje, Temné lsti, Mechanické stroje) mě asi nejvíce bavila ta Mechanická.
Nicméně i tahle stojí za přečtení.


ElessaRiverbow
26.12.2023 3 z 5

V první řadě jsem měla asi počítat s tím, že mi to vyspoileruje předchozí série, které jsem zatím ještě nečetla. S knihou jsem měla celou dobu jeden pro mě dost zásadní problém - šíleně dlouhé kapitoly. I přesto, že se tam stále něco dělo a příběh byl plný akce, kvůli té délce to působilo jako že se vše táhne a je to strašná nuda. Emmu a Juliána jsem si zamilovala už na začátku a postupem čtení jsem si oblíbila i ostatní Blackthornovi a Cristinu. Romantika mezi Emmou a Juliánem je boží a jsem zvědavá, jak se vztah mezi nimi bude vyvíjet v dalších knihách. Konec mi už tolik natáhlý nepřišel a naprosto jsem se do něj ponořila. Epilog mě hodně nalákal na pokračování, takže se do zbytku sérii někdy v budoucnu rozhodně pustím.

~ 3,5/5 ~

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (19)

Emma si povzdechla. Na sličný lid je škoda plýtvat humorem. Nikdy nepochopíte vtip. Jsme proslulí svými žerty, šprýmy a baladami, ohradila se zjevně uražená víla. Některé balady trvají i několik týdnů. Tolik času nemám, ujistila ho Emma. Jsem lovkyně stínů. Pár rychlejch vtipů, a nazdar.


Zákony nemají žádný smysl, chlapče. (...) Nic není důležitějšího než láska. To je nejvyšší zákon. (Malcolm)


„Jsem tady, abych vzkřísil pravou lásku z mrtvých.“ (Malcolm)


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Paní půlnoci v seznamech

v Právě čtených37x
v Přečtených953x
ve Čtenářské výzvě94x
v Doporučených113x
v Knihotéce579x
v Chystám se číst608x
v Chci si koupit171x
v dalších seznamech14x