Těžký časy přehled

Těžký časy https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11247/bmid_tezky-casy-Qm9-11247.jpg 4 452 452

Pětatřicet kratších povídek kontroverzního amerického autora vypráví o nekonvenčních hrdinech z okraje společnosti v Americe 80. let 20. století. Bezcílná a mnohdy sebedestruktivní existence na okraji společnosti Bukowského hrdinům připadá přirozená a vlastně jediná možná. Alkohol, drogy, sex i násilí jsou běžnou součástí jejich života, který oni sami považují za svobodný a který nemají sílu či nechtějí jakkoliv měnit. Syrová autentičnost výpovědi, podpořená bohatou osobní zkušeností, činí z těchto próz silný, i když nikterak líbezný čtenářský zážitek.... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Hot Water Music , 1983


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Těžký časy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (45)

mi-380
16.01.2024 5 z 5

Tohle se dá čas od času zopakovat. Jiný svět, jiná doba, jiný způsob života, určitým způsobem osvěžení. Autor nás neurvale zatáhne do svého intelektuálského světa chudoby, sexu, násilí, humoru, barů a podivných existencí, jako bychom si s ním temnou stranu bezstarostného vysokoškolského života prodloužili o pár desetiletí.
...
„Nenávidím to tady, Benny. Jak to, že už spolu nežijeme?“
„Začalas šlapat ulici, zlato. Nasralas mě.“
„Dyť víš, jaká jsem.“
Betty vzala svou cigaretu a bezmyšlenkovitě ji zamáčkla do prostěradla.
I podruhé 90 % (442 hodnotících s průměrem 82 %).

Roubas
01.12.2022 4 z 5

Buka je nejlepší číst, když vám zrovna připadá, že je toho na vás moc. Ona ta jeho filosofie spoustě lidí nesedne, protože si budou myslet, že je to jen alkoholem nacucaný povaleč, co přemýšlí zejména spodkem a chová se jako hovado. Jenže to bohužel není pravda. On je naopak životem protřelý, společností znuděný bard, co vám krásně ukáže, že člověk by život neměl brát tolik vážně, a to dost vtipným a nekorektním způsobem. A zrovna tohle je v dnešní době třeba.


Pítrs85
28.04.2022 3 z 5

Není to nejlepší Bukowski, pokud bych měl někomu tímto fenoménem nepolíbenému dát Bukovu knížku (pro ilustraci), nerozhodl bych se pro tuto, ty jednotlivé povídky jsou až příliš krátké, aby do nich člověk mohl víc zabřednout, navíc některé jsou tak trochu... meh. Ale. Ale je to prostě Bukowski, a pokud pro jeho poetiku máte slabost, bude se vám líbit i toto.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Těžký časy v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených753x
ve Čtenářské výzvě26x
v Doporučených19x
v Knihotéce212x
v Chystám se číst76x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech1x