Minority Report (II) přehled

Minority Report (II) https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/244001/mid_minority-report-ii-244001.jpg 4 52 52

Čtvrtý soubor povídek P. K. Dicka, nekorunovaného krále sci-fi, obsahující slavnou povídku Minority Report, podle níž vznikl film Stevena Spielberga s Tomem Cruisem v hlavní roli.

Literatura světová Povídky Sci-fi
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Days of Perky Pat , 1987


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Minority Report (II). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Luigi1
18.08.2023 5 z 5

Z mýho hlediska dobře čtivé

FirstDaw8ID
25.07.2022 3 z 5

(SPOILER) Povídky hodnotím posloupně. Převratný počin (*3) Jedna z těch lehce "praštěných" povídek, ale vylepšuje to lehký humor a tajemné pozadí příběhu. Jen to tak zvláštně klouže po povrchu, při čtení nevyvstává příliš otázek...a dříve jsem četl Styl Yancy, který se tomuto v určitě myšlence podobá. Tušitelé v příběhu Operace Luční koník (*5) byli naprosto parádní. Celý příběh je plný humoru, určité sebeparodie a pocty slavným autorům. Povídka Co říkají nebožtíci (*2) mě do určité části bavila, pak to začalo být nezáživné, natahované a konec tomu vůbec nepomohl. Velká škoda, už jen koncept zmrtvýchvstání stál za to. Orfeus na hliněných nohou (*4) sdílí podobnosti s povídkou Operace Luční koník. Asi není divu, byly napsané krátce po sobě. Jen mě zaráží, jak moc společnost Múza změní svoji filozofii o neměnění minulosti. Tenkrát s Parádnicí Pat (*2) překládá otázku, čím by se asi lidé bavili, kdyby nebylo pořádně čím? Každopádně tohle na mě příliš nezapůsobilo, ale dle poznámek sloužila tato povídka částečně jako základ pro knížku u Tři stigmata Palmera Eldritche, na kterou se teprve chystám. Záložník (*2) zase ukazuje, jak se z nikoho může stát někdo. Ovšem povídka celkově podprůměrná. Co si počneme s Raglandem Parkem? (*3) je pokračováním povídky Záložník. A mnohem povedenějším! Život s blobem (*3) je vcelku tragikomický příběh, získává ode mě tři panožky nahoru. Ve finále je tento výběr průměrný, nejvíce vyčnívá Operace Luční koník, to bych si někdy rád znovu přečetl. Poznámka: Dvě povídky už jsem četl v jiné sbírce (a jiném překladu).


burg
27.10.2020 4 z 5

Krapet lepší, než první díl. Ubylo post-apo povídek kde se zbytky člověčenství pokouší o přežití v převážně radiací zamořeném prostředí, zato přibylo všeho ostatního. Většinou dost ironického, případně politicky satirického. Prostě to bylo fajn počtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Minority Report (II) v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených71x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených4x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech2x