Tintin v zemi Sovětů přehled

Tintin v zemi Sovětů https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91932/bmid_tintin-v-zemi-sovetu-cec-91932.jpg 3 78 78

Tintinova dobrodružství série

1. díl >

Reportér Tintin a jeho psík Filuta se vydávají do revolučního Ruska, aby tam zažili neuvěřitelná dobrodružství a se slávou se vrátili zpět. Tak se v lednu 1929 v Belgii zrodila jedna z nejslavnějších komiksových postav – reportér Tintin. Jeho úplně první příběh je celý černobílý a hlavní postava teprve získává své obrysy, které si pak podrží dalších 54 let. Zajímavá četba pro všechny příznivce Tintina i neobvyklý tip pro sběratele komiksů.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Tintin au pays des Soviets , 1929


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tintin v zemi Sovětů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

instageek_cz
18.09.2023 4 z 5

U prvního a dodnes jediného černobílého Tintina vás okamžitě zaujme kresba, která mi silně připomínala slavné švejkovské ilustrace Josefa Lady. Zároveň jsem obdivoval, jak Hergé dokáže i v tak jednoduchém stylu vytvářet nadupané dynamické panely, na nichž celé dění vidíte úplně jako filmovou akční scénu.

Nudit se nebudete, Tintin každou chvíli před někým utíká, ujíždí v autě či na drezíně, případně se někam řítí v letadle, pokaždé v doprovodu roztomilého, vtipného a chytrého pejska Filuty. Ten dění často komentuje, ale přispívá nejen slovy pro svého páníčka je rovnocenným parťákem a leckdy mu zachrání krk!

Sovětští agenti totiž chtějí toho novinářského buržousta z Belgie bez milosti odpravit. Všude po něm jdou a mám pocit, že ho jednou i viditelně postřelí. Na to však Tintin nijak nereaguje, tady je to totiž docela brutální drsňák!:)) V obleku ruského kozáka je mu fuk, jestli spráská člověka nebo medvěda (kterého složí dobře trefeným highkickem na bradu:)) ).

Tintin si vždy poradí buďto MacGyverovsky něco sestrojí, nebo si pomůže důvtipem, případně se na něj usměje štěstěna. Jako když při pobytu ve vězení a čekání na popravu zjistí, že se v jeho cele válí na zemi skafandr... který se přesně hodí, když tenhle belgický rek s čupřinou uvolní cihlu ve zdi tak, aby se dovnitř začala hrnout voda a on mohl odplavat pryč:))

Je to sakra bláznivé čtení a taky vzácný kus komiksové historie, takže doporučuji:)

Sauron
17.07.2023 4 z 5

Teda byl jsem teda hodně překvapený. Čekal jsem prostě klasického Tintina s klasickým stylem. Kdybych asi jako prvního četl tohohle, asi bych už další díly nečetl. Ale nevadí mi to. Pro mě to je spíš takový příjemný dodatek, ačkoli je vlastně první s Tintinů.


PastorMal13
04.05.2023 4 z 5

Myslím, že Hergé dosti trefně ztvárnil tehdejší dobu v SSSR.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tintin v zemi Sovětů v seznamech

v Přečtených100x
v Doporučených4x
v Knihotéce26x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

komiksy pro děti Tintin

Autorovy další knížky

Hergé (p)
belgická, 1907 - 1983
2011  66%Tintin v zemi Sovětů
2010  92%Tintin v Tibetu
2004  81%Tintin v Americe
2011  68%Tintin v Kongu
2004  86%Faraonovy doutníky