Tisíc dokonalých tónů - Když se vášeň změní v posedlost přehled

Tisíc dokonalých tónů - Když se vášeň změní v posedlost
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404517/bmid_tisic-dokonalych-tonu-QpJ-404517.jpeg 4 87 87

Emocemi nabitý příběh o tom, jak se vášeň může změnit v posedlost. Beck nenávidí svůj život. Nenávidí svoji násilnickou matku. Nenávidí svůj domov. A ze všeho nejvíc nenávidí klavír, na který ho matka neustále nutí hrát. Nikdy nebude hrát tak jako ona – předtím než nemoc ukončila její kariéru a proměnila ji v zatrpklou bytost. Ale Beck je příliš slabý, než aby se matce vzepřel a řekl jí, že jeho vášní je skládání vlastní hudby, protože i sebemenší náznak rebelie by mohl skončit násilím. Když ale Beck potká August, ulítlou dívku plnou života, energie a optimismu, začne se v něm probouzet láska a najednou uvidí způsob, jak uniknout své bolestné existenci. Odhodlá se však následovat hlas svého srdce?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , #booklab
Originální název:

A Thousand Perfect Notes , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tisíc dokonalých tónů - Když se vášeň změní v posedlost. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

Sixtinka144
10.04.2024 4 z 5

Knihu jsem si koupila v Levných knihách za pár korun, bez toho, aniž bych věděla, o čem má být. Když jsem se k ní po pár letech konečně dostala, nemohla jsem se přestat divit, jak to, že kniha u nás neměla větší úspěch. Autorka píše velmi čtivě, celou knihu jsem měla hned přečtenou, i když to není tak těžké, protože to je spíše taková odpolední jednohubka. Co se týče příběhu, je velmi emotivní, příběh hlavního hrdiny je opravdu mrazivý. Já už jsem dlouho nečetla nějaký nefantasy standalone příběh, proto tohle byla po delší době moc hezká změna, která mě ve spoustě momentech dojala. Nebyla to nejlepší kniha co jsem četla, ale přečtení rozhodně nelituji a mohu ji doporučit.

E.T.007
07.01.2024 5 z 5

Táto útla kniha v sebe ukrýva neskutočne silný príbeh. Na jednej strane brutálne drsný, na druhej neuveriteľne krásny.

Beck bol ako mužská postava skvelý - konečne normálny chalan! - a to, aký vzťah mal k svojej malej sestre, ma dostalo asi najviac. Som rada, že autorka mu do života priniesla August - aj ona bola úžasná a svojím spôsobom výnimočná. Zaslúžil si ju, lebo to, čo musel od svojej matky znášať, bolo proste hrozné, na jedného až priveľa.
Páčilo sa mi, ako pomaličky sa to medzi Beckom a August vyvíjalo, že autorka sa vyvarovala hlúpych klišé, že šla svojou vlastnou cestou.

Táto kniha si podľa mňa zaslúži viac než päť hviezd - žiaľ, viac sa ich tu dať nedá. Tak aspoň jedno veľké: ODPORÚČAM!


Beky
22.01.2023 5 z 5

Přečteno za několik hodin !!!
Tohle bylo něco neskutečného, úplná smršť.

Příběh vtáhne do děje hned od první stránky, napětí je po celou dobu, mírně prokládáno opatrným poznáváním se s Augustou - Beckovou spolužačkou.
Začetla jsem se a pořád doufala, že se stane NĚCO, co rozsekne tu strašnou posedlost Beckovy matky, která z něj chce udělat náhradu sebe samotné a nejlepšího klavíristu.
Skvěle podaný příběh, ano, Maestra byla od počátku nesympatická a doslova "na ránu". Beck se s tím dokázal hodně statečně prát, dokonce se věnovat i své sestře a ještě objevit kouzlo lásky ...
Svým způsobem je to hodně silný příběh.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (6)

Veselost je znervózňující, ale k některým lidem sedí. Někteří lidé jsou zrozeni pro sluneční svit a zralé pomeranče a pobíhání po pláži a divoké květiny ve vlasech. Jiní lidé jsou zrozeni pro nebytí.


Jen krutý člověk krade úsměvy.


Život by byl nevyvážený bez ostrých slov vězících v tvých žebrech jako tisíc malých nožů.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Tisíc dokonalých tónů - Když se vášeň změní v posedlost v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených123x
ve Čtenářské výzvě22x
v Doporučených19x
v Knihotéce169x
v Chystám se číst74x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech4x