Tma před úsvitem přehled

Tma před úsvitem
https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58372/bmid_tma-pred-usvitem-6I5-58372.jpg 4 13 13

Historický román z doby, kdy křesťanství teprve nabíralo dech Břetislav I. nastoupil na knížecí stolec v temném období českých dějin poznamenaném bratrovražedným bojem mezi syny mocného Boleslava II. Chybělo málo a české knížectví navždy zmizelo z mapy Evropy. Jako kdyby se nad vládnoucí dynastií rozprostřela zlá kletba. V osobě Břetislava I. se dostává k vládě silná osobnost předurčená k tomu, aby zemi svých předků vrátila ztracené postavení. Píše se rok 1039 a kníže se odhodlává k riskantnímu a nečekanému kroku. Jeho poslové se rozjíždějí s lýčeným provazem vystaveným na odiv na znamení trestu za neuposlechnutí knížecích rozkazů do všech koutů země. Posel se objevuje i na Vlčí stráni, kterou obhospodařuje tajemný rod odmítající přijmout křesťanskou víru. Odříznutý od světa nebezpečnými vlčími pralesy žije v bezpečném světě starých bohů...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tma před úsvitem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Turlogh
28.11.2023 2 z 5

Divně se to čte, vlastně jsem nebyl schopen si oblíbit žádného z hlavních hrdinů. Je to takové neosobní, spíše než román mi to přijde jako popis událostí odehrávajících se v době vlády knížete Břetislava na osudech několika lidi jednoho rodu starověrců, žijících na Vlčí stráni. Popis střetnutí mezi útočníky a Luborem nejasný a takový zmatečný... Snad jediná trochu sympatičtější postava byl Ruzin, žijící v lesích. Howgh.

sorondo
06.08.2019 3 z 5

Kniha je zajímavá svou dobou a obsahem, většinou souhlasím s níže uvedenými komentáři. Zajímalo by mě, co vedlo autorku napsat knihu v stávajícím stylu. Dalo mi hodně práce ji dočíst do konce, i když některé pasáže byly poutavé a svižné.


Šárkaxx
27.01.2019

Musím se přiznat, že se mi kniha četla zpočátku hrozně těžko, nebyla jsem schopná chápat věty, ale pak se to zlepšilo, nebo jsem si zvykla. Kniha je velmi syrová, autentická, ale podruhé bych si ji asi nepřečetla.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tma před úsvitem v seznamech

v Přečtených21x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit3x