To nejlepší, co máme přehled

To nejlepší, co máme
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398841/bmid_to-nejlepsi-co-mame-c94-398841.jpeg 4 78 78

Citlivý román o krizi středního věku, stínech minulosti, hledání sebe sama a nalézání druhých. Lucas je na konci sil. V kariéře soudce se mu nepodařilo naplnit mladické ideály, ubíjí ho dlouholeté manželství a straší ho vlastní minulost. Jednoho dne se uprostřed soudního líčení sebere a uteče — ze soudní budovy, z dosavadního života. Aniž ví, co přesně hledá, zastaví se na mostě sebevrahů… Díky této události dostává jeho život nový směr. V dobrovolné izolaci od soukromého i pracovního světa se Lucas pokouší rozklíčovat dávné prožitky a pocity, které ho nepřestávají traumatizovat a ovlivňovat. To nejlepší, co máme je první díl plánované trilogie, v níž se Griet Op de Beecková pouští do citlivých osobních témat. Ve třech románech chce dát prostor třem různým úhlům pohledu na stejné téma. Protože jisté věci se zkrátka špatně vysvětlují.... celý text

Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: , Host
Originální název:

Het beste wat we hebben , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize To nejlepší, co máme. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Bettinka
28.09.2022 4 z 5

Velmi čtivé, možná jsem už otrlejší, ale nepřišlo mi to vlastně vůbec depresivní, spíš naopak, plné naděje. Autorka píše moc hezky, přirozeně a přijde mi, že se v každé její knížce najde něco, co snad zasáhne úplně každého. Tady už je to drobet pohádka, ale proč ne. 4 hvězdičky pouze proto, že srovnávám s předchozími knížkami, které se mi líbily o něco více, byly více realistické a které byly přeloženy jinou překladatelkou, než tato zatím poslední kniha.

broskev28
16.01.2022 4 z 5

Pro mě první kniha této autorky a dobře se mi nečetla. Ne kvůli stylu, nebo kvůli překladu (ten naopak považuju za velmi zdařilý), ale kvůli tématu, nebo spíše tématům, protože autorka otvírá více "třináctých komnat". Rozhodně to není kniha odpočinková a optimistická, takže já, která nečtu anotace, jsem byla zpočátku zaskočena naléhavostí a silou příběhu. A děkuju za komentář Enxinka, ten mi připadá velmi trefný.

"Suzanne mu kdysi řekla, že podle Dannyho názoru vyhledáváme lidi, kteří nás utvrzují v tom, jak v hloubi duše smýšlíme sami o sobě, i kdybychom si tím měli škodit. Před léty nechápal, jak to myslela, ale dneska ráno se mu ta věta znovu vybavila."


Raszkulce
10.11.2020 4 z 5

Od konce jsem očekávala trošku více .. například, že se Isabelle postaví atd. Nicméně hodně zajímavý námět knížky, která se velmi pěkně četla. :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha To nejlepší, co máme v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených104x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených3x
v Knihotéce92x
v Chystám se číst87x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech2x