To přichází děsy přehled

To přichází děsy https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494561/bmid_to-prichazi-desy-uQx-494561.jpg 4 150 150

Lidé udělají cokoliv, aby zachránili sebe nebo své milované. Píše se rok 1996. Simon Haspekl se po sebevraždě svého otce stává obětí dlouhodobé a kruté šikany. O dvacet let později je nalezeno tělo mladého muže… a touto smrtí se kolotoč drastických událostí teprve roztáčí. Případu se ujímá kapitán Šenkýř. Ostřílený kriminalista musí co nejdřív zjistit, kdo za vraždami stojí a zda je mezi nimi spojitost. To, co odhalí, vyrazí dech nejenom jemu. Některá tajemství jsou totiž příliš temná i pro tento svět. Děj se odvíjí ve dvou časových linkách. První linie se odehrává v roce 2018 poté, co je na staveništi nalezeno tělo mladíka a případu se ujímá kapitán Šenkýř, k němuž se právě na nějakou dobu stěhuje jeho synovec. Netrvá dlouho a v lese je nalezeno tělo dalšího mladého muže a dívka, která se stala hlavní podezřelou, beze stopy zmizela. Kriminalista musí zjistit, kdo za oběma vraždami stojí a zda je mezi případy spojitost. Druhá dějová linie se dívá do minulosti v roce 1996, kde je hlavní postavou mladík Simon Haspekl, který se po sebevraždě svého otce stává obětí dlouhodobé a kruté šikany. Až se obě linky konečně protnou, budete u toho chtít být... Nebo radši ne?!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize To přichází děsy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (35)

lucie2371
17.02.2024 3 z 5

Trochu jsem se ztrácela v ději i postavách, kterých bylo trochu více než jsem zvyklá.
Příběh samotný také není úplně napínavý a tak dávám tři hvězdičky.
Ovšem na českého autora to nebyla úplně nejhorší kniha.

MMacicekk
12.02.2024 4 z 5

Moje pátá přečtená kniha od tohoto mladého nadějného autora. Po hodně drsném prologu se odvíjí velmi čtivý příběh odehrávající se ve více časových rovinách. Tato kniha je hodně podobná předchozí knize Já, smrt, a to jak z hlediska většího množství postav, tak i problémy, s nimiž se postavy potýkají. Zpočátku je těžké udržet pozornost a vyznat se v postavách, ale čím víc stránek budete mít přečtených, tím bude orientace snazší. Postupně budou jednotlivé střípky do sebe zapadat a bude se vám odhalovat temný příběh, který má kořeny v minulosti.

Jediné, co mi vadilo, bylo velké množství vražd a nešťastných úmrtí, což mi nepřišlo moc reálné. Navíc některé události nebyly vůbec vysvětleny, což je škoda. I přesto však mohu tuto knihu doporučit. Pokud vás autorovy knihy baví, s touto opět nešlápnete vedle.


FejKýý
23.01.2024 4 z 5

Tohle je má pátá kniha kterou jsem od autora přečetla. Dvě se mi líbily a dvě pak ne. Tak jsem se bála, jak tohle dopadne.. Ale bylo to zcela zbytečné. Kniha je od začátku do konce dobrá a čtivá. Prolog byl tedy pěkně drsný. Máme tu zase hodně postav a jede to na podobný princip jak v knize Já, smrt. Paradox je, že ta se mi moc nelíbila. Ale tahle hodně a byla to paráda. Knihu jsem přečetla i docela rychle, než jsem měla v plánu. Těším se na další zbývající knihy autora, které mě ještě čekají.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Děvčata z Firefly Lane, Chvění kouře a zlata a další knižní novinky (24. týden)

12.06.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha To přichází děsy v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených181x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených18x
v Knihotéce154x
v Chystám se číst97x
v Chci si koupit61x
v dalších seznamech3x