Tohle je má píseň přehled

Tohle je má píseň
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383139/mid_tohle-je-ma-pisen-Bd6-383139.jpg 3 48 48

Tři generace mladých lidí, jeden stín, který je zastírá… Ve 40. letech je mladý židovský hudebník Rafael Ullmann poslán do nacistického koncentračního tábora. V letech 70. žije jeho dcera, mladá dívka Anna Ullmannová, osamělý život v kanadské prérii. O tři desetiletí později si Joe Hawker neumí poradit s vlastním životem, nenachází pevnou půdu pod nohama a jeho budoucnost je značně nejistá… až do doby, kdy objeví píseň, kterou před 60 lety napsal jeho dědeček. Z ulic protektorátní Prahy, přes Terezín, Osvětim a Kanadu až do Austrálie. Šest desetiletí, tři kontinenty a příběh jedné písně a strašlivých dějinných událostí, které ovlivní víc lidí, než si dokážeme vůbec představit.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , CPress
Originální název:

This is My Song , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tohle je má píseň. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

18LenkA12
03.08.2023 3 z 5

Děj knihy je rozdělen do tří období, které je popisovano jednou osobou. V prvním třetině autor zvolil ich formu a ve zbývajících třetinách er formu. Dějová linka první třetiny je ukončena v poslední třetině, ale zbylé postavy mají neukončený děj,. jelikož jejich osud se bude ještě vyvíjet. Co mě velice potěšilo bylo na konci přepis písně do not i s přidaným textem.

sar.janurova
01.07.2022 3 z 5

Popravdě řečeno mě kniha při přečtení anotace velmi zaujala, nicméně po přečtení samotné knihy už jsem tak nadšená nebyla. Nejzajímavější pro mě byla část z pohledu Rafaela, ostatní dvě části už pro mě nebyly tak zajímavé a čtení se hrozně vleklo. Minimálně s částí z pohledu jeho dcery, Annie, kde jsem se opravdu do čtení nutila. Osobně bych tuto část jako takovou úplně vypustila a zkombinovala ji s pohledem Rafaelova vnuka Joea, jehož část knihu alespoň trochu zachránila...


Mruskulka
11.11.2021 2 z 5

Musím říct, že jsem čekala trochu víc. Příběhy jsou pěkné, ale nic to ve mě nezanechalo

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (6)

Že jsem byl pošetilý? Není pochyb. Navzdory svému úsilí, ja vím - vždycky jsem to věděl, je nerozumné a nespravedlivé odmítat minulost. Náš odkaz nás na cestě k nevyhnutelnému trpělivě očekává.


Naše životy utvářejí dny našeho dětství. Ať už se nám dějí jakékoliv radosti nebo neštěstí, to, jak nás vytvarují, se už nezmění.


Poezie objímá srdce


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Tohle je má píseň v seznamech

v Přečtených64x
ve Čtenářské výzvě25x
v Knihotéce63x
v Chystám se číst30x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

Richard Yaxley
australská
2018  67%Tohle je má píseň