Led v žilách přehled

Led v žilách https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89704/bmid_led-v-zilach-Pba-89704.jpg 4 312 312

Tóra Gudmundsdóttir série

< 4. díl >

Legendy o přízracích ožívají, mrazivými pustinami Grónska se plíží smrt… Čtvrtý případ reykjavícké advokátky Tóry Gudmundsdóttir, již vyšlo Poslední rituál, Mrazivé světlo, Žhavý hrob. Advokátku Tóru Gudmundsdóttir povolají z města do ledových pustin. Pracovníci islandské společnosti, která na drsném pobřeží Grónska připravovala otevření dolu, náhle přerušili veškeré kontakty a vypadá to, jako by beze stopy zmizeli. Tóra se svým přítelem Matthiasem, svéráznou asistentkou Belou a dalšími spolupracovníky se snaží rozluštit spletité vztahy, které v táboře panovaly, a přijít tak na kloub neblahým událostem. Jako v noční můře se v zásuvkách psacích stolů objevují lidské kosti a v chladírně celá mrtvola. Náhle je těžké odlišit vrahy od obětí. Starý inuitský lovec však ví, že mstiví duchové musejí být usmířeni, a krutá ledová pustina si vždycky vybere svou daň…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Auðnin , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Led v žilách. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (81)

mataj
07.02.2024 5 z 5

Série s advokátkou Tórou patří mezi mé oblíbené. Záhadné zmizení několika pracovníku, kteří měli za úkol udělat zkušební vrty, zavedou Tóru, Matthiase a její sekretářku Belu do drsného a ledového Grónska mezi Inuity. Na pozadí mrazivé až mysteriózní atmosféry postupně odkrývá komplikovaný život v uzavřené skupině pracovníků, a navíc se odhalí tajemství nevysvětlitelného vymření dávných obyvatel původní vesnice. Vynikající kniha podle mého gusta.

moudivlacek
01.11.2023 4 z 5

Ještě teď cítím tu grónskou zimu z příběhu. Sice hned z počátku víte, jestli pátrací tým pátrá po živých či mrtvých, rychle si vytipujete podezřelé, ale i tak nejsou vždy události tak, jak člověk hádá.
Líčení tvrdého života místních, ale i tvrdé pracovní podmínky zaměstnanců společnosti - a nejen po fyzické stránce. Psychika zde dostává zabrat. A také to, že když se domorodci něčeho obávají, nemusejí být pouze strašpytli...
Těším se na další díl.


princesse
11.05.2023 4 z 5

Opět se to četlo dobře. Zima mi je ještě pořád i po přečtení. Šílená země, šílení lidé, toho alkoholu ... Opravdu mě ani trochu neláká představa tamního pobytu natož života. Grónsko pro mě země nepřijatelná pro život. Příběh zajímavý a místy opravdu brutální. Čeho je někdo schopen mi zůstává záhadou. Tóra a Matthias opět nezklamali, i když po pravdě moc nechápu roli Tóry v tomto vyšetřování. Ale i přesto sérii určitě hodlám dočíst.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Led v žilách v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených452x
ve Čtenářské výzvě33x
v Doporučených13x
v Knihotéce273x
v Chystám se číst142x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech5x