Touha přehled

Touha https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512913/bmid_touha-bvg-512913.jpg 4 321 321

Touha série

1. díl >

Nástupem do Katmerské akademie se mi obrátil celý svět vzhůru nohama. Na téhle škole uprostřed aljašské divočiny je něco podivného, stejně jako na všech mých nových spolužácích. Připadám si tu jako obyčejná smrtelnice mezi bohy nebo příšerami. Členy znepřátelených frakcí spojuje jen nenávist ke mně. A pak je tu Jaxon Vega, upír se smrtícím tajemstvím, ke kterému mě to záhadně táhne. A já se začínám bát, že jsem se tu neocitla jen shodou nešťastných náhod. Někdo mě sem přivedl úmyslně jako návnadu.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Crave , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Touha. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (96)

Kaz,krkavec
18.05.2024 5 z 5

kniha touha je super zasmĕjete se u toho
a ohodnotil bych jí 10 hvězdami velmi vám jí můžu doporučit

eliska2126
09.05.2024 3 z 5

Já ale budu asi hodně vybočovat z řad nadšených čtenářů a musím říct, že mě to opravdu strašně mrzí, protože jsem měla velká očekávání. A to byl asi právě ten problém.

Všude jsem četla nadšeně recenze a hodně čtenářů/čtenářek příběh přirovnávalo ke Stmívání. Tak jsem si říkala: super, Stmívání mám ráda, zasměju se. Ne, já tam prostě žádnou podobnost neviděla. Ano, jsou tu upíři a vlkodlaci, ale tím asi veškerá podobnost končí. Možná ještě to, že byla Grace celkem plochá a naivní postava, stejně jako Bella.

Prvních 250 stránek jsem docela trpěla. Nemohla jsem se začíst a bylo to na mě opravdu zdlouhavé. Za polovinou knihy se Grace konečně dozvěděla, jací studenti na Katmerskou akademii chodí a konečně se to trochu rozjelo. Konec mi teda přišel už dost překombinovaný. Jakoby se nás autorka snažila za každou cenu nalákat na další díl, tak tam naflákala, co mohla.

Věcí, která mě na příběhu bavila, byly sarkastické a vtipné názvy kapitol a taky Graceiny vtipy. Ano, jsou trapné a kolikrát ani nejsou vtipné, ale přesně tyhle vtipy já miluju a taky všem pořád vykládám.

Takže za mě bohužel ne a do dalšího dílu se pravděpodobně pouštět nebudu. Asi jsem na tohle už prostě stará. Nicméně to, že mě příběh nesedl, neznamená, že je špatný a já věřím, že mnohým z vás se líbí nebo bude líbit. Každá kniha si vždycky najde svého čtenáře a najde si je i tato (i když se mezi ně bohužel řadit nebudu).


nofreeusernames
19.04.2024

Jedna z těch knih, co mají nálepku „senzace z TikToku“ a já postupně začínám chápat, jaký druh knížek tohle je. Touha je normálně Stmívání, akorát hlavní hrdinka není taková pipka jako Bella a nikdo nikoho nepozoruje při spaní. Prostě to trochu zmodernělo, ale zároveň si ten příběh zachoval všechny ty momenty a tropes, které máme rádi. Hned na začátek teda řeknu, že tohle je young adult a žádná velká akcička v prvním díle není, taky řeknu, že jsem si četla, o čem budou ty další, a tvl to bych teda neodhadla a přijde mi to dost boží, a taky řeknu, že ta scéna, jak si tam týpek-drak svým horkým dechem opéká v knihovně maršmeloun je jediný fakt hodně velký cringe, který ale v pohodě přežijete a ještě na něj budete rádi vzpomínat.

Hele, já se asi ani nebudu obtěžovat s popisem děje, je to spletité. Jen řeknu, že se to odehrává v Severní Americe a je tam zima (jako ve Forks, hih), ve školním prostředí, že upíři nejsou jediné bestie, co na té škole studují a hlavní hrdinka je fakt docela v poho a dost často i rozumná. Kdybyste se mě konkrétně zeptali, co se mi na té knížce líbilo, tak vám to asi neřeknu, protože to nevím, ale přečetla jsem ji rychle a jako fakt jsem si uvědomovala, že ji CHCI dočíst nikoliv proto, abych si z toho dělala srandu (i když vlastně trochu jo).

Nakonec přidám ještě jeden svůj oblíbený moment, kdy Grace zastoupí cestu její hot upír budoucí boyfriend a je to děsně macho moment, aby odradil rivala, a ona mu odsekne, ať uhne, protože na takové kraviny nemá čas a jestli ji neposlechne, tak už s ním nikdy nepromluví. Nááájs #gogirl

všechny komentáře

Související novinky (1)

Korunní princezny, Sparrow a další knižní novinky (20. týden)

14.05.2023


Citáty z knihy (1)

A v tu chvíli mi to dojde. Jaxon nikdy neměl být hrdinou mého příběhu... protože já měla být hrdinkou toho jeho.


Kniha Touha v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených372x
ve Čtenářské výzvě22x
v Doporučených22x
v Knihotéce216x
v Chystám se číst295x
v Chci si koupit82x
v dalších seznamech9x