Tráva přehled

Tráva
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481081/bmid_trava-rKK-481081.jpg 4 83 83

Svého bývalého manžela Sheila už nikdy nechtěla vidět, takže ji nemile překvapilo, když se zřítil s letadlem do močálů na jihu Georgie a musela ho jít identifikovat. Ještě více ji překvapilo, co si s sebou přivezla z márnice. Anya Martin přispěla povídkami do mnoha zahraničních antologií a Tráva se pak stala její první samostatnou publikací. Čeká vás skutečně zvláštní příběh o prapodivné bažinné lásce, ztrátě, sexu a smrti.... celý text

Literatura světová Horory Erotika
Vydáno: , Medusa
Originální název:

Grass , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tráva. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

Roscata
06.06.2024 5 z 5

Takovéhle divnoknihy, to je moje. Úplně jako horror mi to nepřišlo, ale každý má hranice jinde.
Sheila mi byla sympatická a bylo zajímavé sledovat co se jí honí hlavou. Byl to pozoruhodný mišmaš pocitů. Vzniklý vztah mezi ní a monstrem byl pak tzv. třešničkou na dortu. Z konce jsem trochu rozpačitá, jako kdyby mi na něm něco chybělo.
Plus dávám za návrh playlistu na konci knihy.

Shaxx
02.06.2024 4 z 5

Tak Trávou mám konečně dočtené vše, co zatím vyšlo od Medusy :)) Tráva splňuje to, co Medusa slibuje - divné knihy pro divné lidi (to zas splňuju já), protože tohle fakt divnokniha je, ale v tom dobrém slova smyslu. Opět musím vyzdvihnout výborný překlad v podání Romana Tilcera (to budu dělat asi vždy a pořád). Stejně jako u Ta, co jde první, tak i tady tahle knížka pro mě pulzovala barvami. Nečekaně všemi odstíny zelené a sem tam i záblesk rudé. Erotický bizzaro prvek působil smyslně a zcela na místě, nakolik se to o takových scénách dá říct (nechci spoilerovat). Zmatení, touha a spousta dalších emocí, které se v hlavní hrdince střídají jak na horské dráze během nečekaného spojení, jakoby reflektovaly dlouhou emoční pouť rozporuplných pocitů, které zažívala během toxického vztahu s bývalým manželem, který byl charismatický násilník. Konec knihy bylo pro mě trochu vyšumění do ticha, možná jsem čekala něco jiného, ale jinak se mi Tráva líbila.


Slezadav
04.03.2024 3 z 5

Kraťounká hororová jednohubka, která mi nepřipadala nikterak špatná, ale na druhou stranu asi ničím úplně nezaujala. Hlavní hrdinka Sheila byla svým způsobem sympatická až do chvíle, kdy se začaly v příběhu objevovat různě podivné a podle mého zcela zbytečné sexuální scény. V té chvíli mé sympatie ztratila.
Věřím, že by příběhu prospěl trochu pozvolnější přístup. Delší období oné záhadnosti a budování hrůzy. Celé to bylo takové hodně z rychlíku a tolik potřebné napětí mi prostě scházelo. Náměty a inspirace byly dobré, jen by si tenhle příběh zasloužil trochu více péče. Za mě průměrné hodnocení.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (45. týden)

07.11.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tráva v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených98x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených9x
v Knihotéce70x
v Chystám se číst58x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech2x