Místo v životě přehled

Místo v životě https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124107/bmid_misto-v-zivote-USQ-124107.PNG 4 301 301

Travis série

< 2. díl >

Haven sice vyrostla v zámožné rodině, ale odmítá kráčet po umetené cestě, kterou pro ni přichystal panovačný otec. Když mu představí svého přítele Nicka, otec ho označí za nýmanda, který se chce na Haven jen přiživit. Pokud by se za něj provdala, bez milosti ji vydědí. Zamilovaná Haven si však prosadí svou a stane se Nickovou ženou. Otec splní svou hrozbu, ale Haven to nijak nevadí, protože si hodlá své místo v životě dobýt sama. Zato Nick nese obyčejný život těžce: těšil se na luxus, a najednou musí bydlet v nájemním bytě. Svou frustraci si začne vybíjet na nebohé Haven a síla jeho útoků se stupňuje. Ani v této situaci se Haven nevzdává. Znovu se snaží postavit na vlastní nohy a dokázat otci, že se bez něj obejde. A právě v té chvíli jí osud přivede do cesty muže, z jehož polibku se jí kdysi podlomila kolena. Jmenuje se Hardy Cates a je o něm všeobecně známo, že je kvůli penězům ochoten obětovat i lásku k milované ženě. Ví to samozřejmě i Haven, ale přestože jí instinkt varuje, neodolatelně ji to k Hardymu táhne.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Blue-Eyed Devil , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Místo v životě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (48)

haWranka
08.12.2023 4 z 5

Opět skvělé čtení, sympatičtí hrdinové a silný příběh. První polovina a počátky vztahu mě bavily hodně, pak to pomalu ztrácelo tempo, ale pořád jde v rámci žánru o nadprůměrný počin. Doporučuju číst sérii opravdu postupně, jinak se člověk připraví o různá “překvapení.

Bergerac16
07.05.2022 5 z 5

(SPOILER) V porovnání s prvním dílem série podstatně svižnější tempo vyprávění. Koneckonců o Hardym toho dost víme z předchozí dílu. Minulost Haven je nastíněna docela málo, ale je patrné, že její rodiče toho hodně zvorali. Haven jakoby k Travisovým tak úplně nepatřila, nebo spíš vzdorovitě nechtěla patřit. Příběh vypráví sama hrdinka, s jakýmsi nadhledem, chvílemi ironickým – věty jsou krátké, emocí v nich je jen málo, vše je líčeno poměrně věcně, měla jsem dojem, že mi svůj příběh vypráví žena, která má o svém život jasno a nelituje se. Epizoda s Hardym ve sklípku byla milá.

Popisované manželství s Nickem jsem četla se zatajeným dechem, nedokázala bych od knihy odejít, dokud nebyla Haven v bezpečí. Terapeutická osvětlení o narcismu, o lidech jako je Nick a Vanessa, jsou cenným obohacením. Je legrační, jak si Haven procvičuje svou nově formovanou asertivitu na svých ochranitelských bratrech, kteří roztomile nechápou, proč nemohou řídit její kroky a zametat její životní cestu.

Jelikož se magneticky přitahují tyrani a jejich oběti, a taky lidé s obdobně bolavou minulostí vepsanou v očích, na scéně se pochopitelně musí objevit Hardy a jeho vůně. A rozpor mezi potřebou intimity, silnou přitažlivostí a neschopností intimity, se kterou Havenino tělo bojuje. V jedné chvíli jsem už sama nevěřila, že ti dva i přes vzájemnou přitažlivost mohou mít sex – že sice Hardy z vlastního dětství ví, jak vypadá ženská oběť domácího násilí (správně to z ní celou dobu načítal), ale na Haven je asi opravdu příliš brzo. Že ten „hrad“ jejích traumatických zábran nepůjde udolat. A potom aby to náhodou hrdinka neměla alespoň pár hodin lehké, ihned bojuje hned na třech frontách: s Vanessou, s manipulativním otcem i Nickem.

Ještě horším démonům (vlastním) čelí Hardy, na kterého dolehla jeho rodinná zátěž v plné síle. Obavy Havenina okolí se spojí s jeho vlastní v souvislou hrůzu, že je pro Haven osudnou hrozbou.
Komu vadí vydatné sexuální scény, tady snad chápe jejich účelnost . Nejsou jenom o silné přitažlivosti, jak je tomu u Lisy Kleypas charakteristické, jsou nezbytným procesem toho, jak se milostný život obou hrdinů proměňuje vzhledem k jejich traumatům tak, jak postupně vyplouvají na povrch.


Kudík
03.07.2020 5 z 5

Hardy Cates se mi líbil hlavně na začátku minulého dílu, kdy pomáhal Liberty a i přes jeho konec, který si zase tak moc nepokazil... no možná trochu ano, jsem se těšila na pokračování s ním. Zklamání nepřišlo. Haven byla trošku oříšek, protože i když byla obklopena luxusem a spoustou ochránců v podání bratrů a otce, tak toho ve výsledku nijak nevyužívala. Narazit však v krátké době na dva takové psychouše, jako byl Nick a Vanessa, to už je vážně moc. Díky závěru a redakční poznámce přemýšlím, kolik mám okolo sebe manipulátorů nebo obětí násilí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Dokud člověk nepozná smutek, nevychutná si opravdové štěstí.


Kniha Místo v životě v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených483x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených36x
v Knihotéce230x
v Chystám se číst75x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech1x