Stříbrný trn přehled

Stříbrný trn https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30350/bmid_trhlinove-valky-stribrny-trn-N27-30350.jpg 4 413 413

Trhlinové války série

< 3. díl >

Invaze z Kelewanu je odražena, trhlina uzavřena, na trůn usedl mladý král, ale tolik potřebný mír je stále ještě daleko. Za severní hranicí Ostrovního království se náhle objevuje nová hrozba. Mystický rytíř Temnoty Murmandamus pozvedl svou korouhev a sjednocuje pod ní temné elfy, skřety, gobliny i četné vyvrhele lidské společnosti. Ve snaze naplnit proroctví, zvěstující jeho vítězství, se neštítí vyslat proti královskému rodu nájemné vrahy a mocnou magií oživuje své padlé služebníky, aby rozsévali hrůzu a smrt. Zbraně útočníků jsou otráveny vzácným jedem ze stříbrného trnu a obráncům království nezbývá než doufat, že na každý jed existuje lék. Nastává závod s časem.… (citace: www.fantasyshop.cz)... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , United Fans
Originální název:

Silverthorn , 1985


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stříbrný trn. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

Ivan F
08.12.2023 3 z 5

Veľmi príjemné mládežnícke dobrodružstvo, škoda, že som ho nečítal ako stredoškolák, to by som si ho užil určite viac. Ono to bude aj tým, že človek prečíta niekoľko stoviek kníh a príbeh ho už nemá čím prekvapiť. V každom prípade je to oddychová literatúra, ktorá sa veľmi dobre číta a čitateľ pri nej strávi niekoľko príjemných hodín. Schéma príbehu je daná už od čias, keď si historky rozprávali ľudia niekde v jaskyniach a pri ohni a to je to, čo by mohol mať aj súčasný čitateľ ako pridanú hodnotu. Ono čítanie akejkoľvek literatúry z útulného domova, kde je teplo, voda, svetlo, jedlo, skrátka pohodlie, uberá na zážitku. Pamätám si, že som nejaké knihy prečítal počas túlania sa po horách a poriadne vyúdený ohňom, zalezený v spacáku pri svetle čelovky, to bolo hneď o inom. Hlavne keď aj pršalo a nepohodlie bolo priam hmatateľné, to som sa vedel z hrdinami inak stotožniť. Takže Strieborný tŕň prečítaný v pohodlí domova je niekde tak uprostred.

Tomas20042004
29.08.2023 5 z 5

Skvele napísané fantasy.
Velmi dobre sa to číta. Akcie akurát tak dost. Žiadne hluché miesta. Napínavé od začiatku do konca. Som zvedavý ako sa to skončí.


cziss
18.01.2023 3 z 5

Třetí díl série spojují postavy, prostředí, ale ne děj. Ubylo politiky a celkově se knížka přiblížila spíš pohádce než fantasy, podobně jako první díl. Trochu mi vadí absence nějakého pořádného vnitřního rozporu daných postav. Nebo že postavy sice čelí různým obtížím, ale nejsou postaveny před problém, který by je opravdu potrápil. Na sebeobratnější problémy se vždy záhy objeví řešení. Ale aspoň má kniha fajn děj.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Stříbrný trn v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených710x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených40x
v Knihotéce277x
v Chystám se číst63x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

fantasy pro děti Midkemie

Autorovy další knížky

Raymond E. Feist
americká, 1945
1996  87%Mág – Učedník
1997  93%Dcera Impéria
1996  91%Mág – Mistr
2003  85%Čestný nepřítel
1996  89%Stříbrný trn