Tři měsíce v Barceloně přehled

Tři měsíce v Barceloně https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462102/bmid_tri-mesice-v-barcelone-8HT-462102.jpg 4 109 109

66 míst, pro jejichž návštěvu nejspíš neexistuje žádný vážný důvod, což ale neznamená, že nejsou zajímavá. Architekt Adam Gebrian vyrazil se svou ženou Markétou a synem Filipem v roce 2018 na tři měsíce do Barcelony. Filipovi tehdy byly přesně 2 roky a 3 měsíce. To, co tam spolu zažili, je předmětem této knihy. Rozhodně nejde o průvodce historií, či architekturou Barcelony. Není to ani mnohovrstevnatý portrét města. V žádném případě zde nenajdete soupis všech míst stojících za návštěvu. Jedná se o záznam společného soužití především otce a syna v tomto městě a stručný popis míst, na kterých spolu pobývali. Cestovat s malým dítětem je fantastická věc. Jen musíte mít spoustu času a být připraveni na to, že skončíte někde úplně jinde, než jste si na začátku představovali.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tři měsíce v Barceloně. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

Karolína18
10.07.2023 4 z 5

Přečetli jsme, než jsme se vydali na cestu do Barcelony, ačkoli jsme neměli tři měsíce, inspirovali jsme se. Kniha je velmi čtivá a funguje docela dobře i jako průvodce.

raccoon81
07.05.2023 5 z 5

Architektuře upřímně řečeno příliš nerozumím a vlastně raději trávím volný čas spíš cestováním v přírodě než ve městech, ale tahle knížka mě přesto z mnoha důvodů bavila, možná i proto, že je prostě úplně jiná než většina knih o cestování a ukazuje Barcelonu přece jen v trochu jiných obrysech než si ji ze svých třech velmi krátkých návštěv pamatuji já. Obecně jsem s postupujícím věkem čím dál větším příznivcem konceptu "slow travel" a v téhle knize mě fascinuje, jak Adam Gebrian dokáže na první pohled leckdy nenápadná místa v tzv. veřejném prostoru svým popisem zatraktivnit a ukázat jejich potenciální význam v souvislostech, v tomto konkrétním případě tedy především v kontextu pobytu v Barceloně s malým dítětem.


adorjas
13.04.2023 3 z 5

Fajn počin- a asi prvýkrát taký počin, aby som mala vôbec chuť ísť do Barcelony. A po tejto knihe mám. Dokonca si namýšľam, že by som si na to trúfla aj s dieťaťom! ;)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (6. týden)

07.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tři měsíce v Barceloně v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených141x
ve Čtenářské výzvě43x
v Doporučených6x
v Knihotéce51x
v Chystám se číst110x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech2x