Nesmrtelní z Meluhy přehled

Nesmrtelní z Meluhy https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/350604/mid_nesmrtelni-z-meluhy-jxM-350604.png 4 123 123

Trilogie Šiva série

1. díl >

1900 před naším letopočtem. To, čemu dnešní Indové mylně říkají Harappská kultura. Obyvatelé tehdejší doby tuto zemi nazvali Meluha – dokonalou říši, která existovala mnoho staletí před sjednotitelem Lordem Ramem, jedním z největších panovníků všech dob. Tato kdysi hrdá říše a čelí vážným nebezpečím a je pomalu ale jistě odsouzena k zániku. Obyvatelé navíc musí čelit nájezdům z východu, ze země Chandravanshis. A aby toho nebylo málo, zdá se, že Chandravanshis se spojil s lidem Nagas, podivně deformovanými lidmi s úžasnými bojovými schopnostmi. Jedinou nadějí pro Suryavanshis je prastará legenda: Dosáhne-li zlo obřích rozměrů a zdá se být vše ztraceno, když se zdá, že vaši nepřátelé vyhráli, vynoří se hrdina. Ale může být přistěhovalec z Tibetu, Shiva, hrdinou? A chce vůbec být hrdinou? Je to jeho osud – Shiva musí vést lid Suryavanshi za pomstou a zničit zlo.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Omega
Originální název:

The Immortals of Meluha , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nesmrtelní z Meluhy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (45)

Yarwen
21.10.2023 2 z 5

Do indické Meluhy přijíždí Šiva, který se stává Nílakanthou podle znamení, že mu zmodrá krk. Melužané mají obrovské štěstí, že krk zmodral právě Šivovi, jelikož je to schopný a neohrožený vůdce. Příběh je částečně milostný (zprvu jsem myslel, že autorkou je žena), částečně popisuje Šivův příběh, který přijme roli Nílakanthy a snaží se zlepšit svět. Není to výtečné, není to špatné, je to takový průměr, bohužel se spoustou indických slov a jmen, což činí knihu maličko nepřehlednou.

Thalin
19.04.2022 2 z 5

Asi jsem čekala něco docela jiného. Nechápu přirovnání k Tolkienovi. To se vzalo sakra kde? Ne, to tam opravdu nenajdete. Svět a společnost je sice docela propracovaný, ale autor má neustálou potřebu vysvětlovat kastovní systém, jak co funguje a proč a to je poměrně nuda.


BarkaS
11.08.2021 3 z 5

Pokud si chcete přečíst něco neotřelého, tohle není úplně ta správná volba. Jistě, je zajímavé se podívat “na zoubek” jiné kultuře, ale žádná superpřekvapivá ani superzábavná prohlídka to není. Další díl bez výčitek vynechám, byť by se mi líbily ty krásné přebaly v knihovně :D. Anotace prostě slibovala víc, než jsem dostala.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nesmrtelní z Meluhy v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených161x
ve Čtenářské výzvě27x
v Doporučených12x
v Knihotéce220x
v Chystám se číst140x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech6x

Štítky knihy

Indie Vikingové Buddha bohové indická literatura fantasy hrdinská fantasy Šiva

Autorovy další knížky

Amish Tripathi
indická, 1974
2018  73%Nesmrtelní z Meluhy
2019  74%Tajemství Nágů